City guide: Híer moet je zijn in Eindhoven

Eindhoven

Dat er genoeg leuke hotspots in Nederland te vinden zijn, hoeven wij je vast niet te vertellen. Amsterdam is allang niet meer the place to be voor perfecte restaurantjes en Instagram-waardige boetiekjes. Neen, er zijn plaatsen zat waar het net zo fijn is. Misschien nog wel dichterbij ook! Eindhoven is bijvoorbeeld zo’n stad. Vol met hippe hotels, heerlijke restaurantjes en waar ook genoeg te beleven valt. Benieuwd? Wij zetten de hotspots voor je op een rijtje!

#1 Hotel Glow

Slaap de sterren van de hemel in Hotel Glow, die zich midden in het shoppingwalhalla van Eindhoven bevindt. Lekker dicht bij de winkels, het centrum én in een chique kamer. En voor de prijs hoef je het ook zeker niet te laten! 😉 Kortom: ideaal voor als je een logeeradresje zoekt!

Adres: Keizersgracht 13A, 5611 GC Eindhoven

#2 Restaurant De Vooruitgang

Ben jij na het shoppen helemaal uitgehongerd en toe aan een heerlijke maaltijd? Schuif dan aan bij restaurant De Vooruitgang. Dé perfecte plek voor je ontbijt, lunch én avondeten. En natuurlijk als kers op de taart: een donut crème brûlée. Oh my! Maar ook het interieur is zeker de moeite waard om langs te gaan, aangezien het in een honderd jaar (!) oud pand zit en er zelfs een secret garden is.

Adres: Markt 11, 5611 EB Eindhoven

#3 Cocktailbar/restaurant Vane

In Restaurant Vane vind je op en top Eindhoven. De masterchef is geboren en getogen in Eindhoven en op de menukaart staan heerlijke gerechten waar elke fijnproever blij van gaat worden. En het beste van alles: de cocktailbar bevindt zich in de skybar waar je een prachtig uitzicht hebt over de hele stad. Vooral tof in het donker!

Adres: Vestdijk 5 ,5611 CA Eindhoven

#4 Intelligentia ICE

Ice ice baby! En ijs ga je hier zeker vinden. Intelligentia experimenteert namelijk met allemaal verrassende smaken waardoor er altijd wel een ijssmaak is die jij nog niet hebt gehad. Jum! Onze favoriet: by far de sorbet Gin & Tonic! Maar niet alleen ijs kun je hier vinden. Ook bonbons, macarons en zelfs patisserie!

Adres: Leidingstraat 43, 5617AJ Eindhoven

#5 Strijp-S

Ook voor het scoren van leuke dingen ben je aan het juiste adres in Eindhoven, vooral in Strijp-S. Dit dynamische gedeelte, in het het centrum van Eindhoven zit vol met nieuwe ondernemingen en mooie boetiekjes en restaurants. Ga bijvoorbeeld naar Urban Shopper, waar allemaal eigen ondernemingen in zitten of Iksi, een woonwinkel waar ze alles zelf hebben ontworpen. Maar ook Studio Ruig is zeker een winkel waar je heen moet! Al is het alleen maar om het vriendelijke personeel en, bij Veem Food Market, het lekkere eten! 😉

Maar ook in de trendy wijk De Bergen en bij Nieuwe Emmasingel kan je geluk niet op. Denk aan knusse straatjes, ontelbaar veel leuke eettentjes en winkeltjes.