De beste tips voor je citytrip

Een stedentrip op de planning, maar weet je nog niet precies hoe en wat? Drie ervaren citytrippers tippen hotspots in hun favoriete steden.

Berlijn

Daphne, fotograaf: “Berlijn heeft alles wat ik zoek in een stad: geschiedenis, cultuur, lekker eten, fijne shopadresjes, toffe feesten en leuke mensen.”

 1. Neukölln. “Waar Kreuzberg en Friedrichshain eerst de meest populaire wijken waren, gebeurt het nu allemaal in Neukölln. De vintage winkels, hippe lunchtentjes en gezellige barretjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Met veel verschillende culturen en weinig toerisme is dit de ultieme buurt om je een Berliner te wanen.”
 2. Berliner Unterwelten. “Alle bekende toeristische attracties al gezien? Dan is Berliner Unterwelten iets voor jou. Met deze tocht duik je in de ondergrondse metro- en bunkerstelsels van Berlijn en krijg je een indruk van het interessante leven onder de grond.”
 3. Kater Blau. “Berghain is dé technotempel van Berlijn. Niet zo’n zin om te worden geweigerd bij de deur, of wil je het iets rustiger aan doen? Ga dan naar de Kater Blau. Hier wemelt het van de creatieve Berlijners en drink je je drankje op een boot aan de Spree.”

New York

Danja, journalist: “I love New York! De stad bruist van de energie en overal is wel wat te doen.”

 1. Balthazar. “Lunchen bij Balthazar in SoHo is een must. Aan de gerechten hangt een iets hoger prijskaartje dan gemiddeld, maar het eten is er supergoed en bovendien is de kans groot dat je er een celeb spot. Het restaurant is de vaste lunchplek van veel bekende New Yorkers.”
 2. Parken. “Naast Central Park heb je tientallen kleinere parkjes waar je eindeloos kunt chillen en mensen kunt kijken. Bryant Park (van zakenlui tot zwervers) en Washington Square Park (veel studenten) zijn de leukste. Vanuit Battery Park kun je het Vrijheidsbeeld zien, mits het niet te mistig is.”
 3. The Plaza. “Als je je even miljonair wil wanen, ga dan naar The Plaza. In dit superdeluxe hotel werd onder meer de film ‘Home alone II’ opgenomen. Een overnachting is niet te betalen, maar voor zo’n twaalf dollar krijg je een (groot) glas goede wijn met nootjes en kun je ongegeneerd gluren naar alle flamboyante hotelgasten.”

Miami Beach

Lisanne, gastouder: “Miami, wát een geweldige stad. Mensen dansen op straat en je ziet de ene na de andere dure auto voorbijkomen.”

 1. Johnny Rockets. “Hier hebben ze de lekkerste hamburgers ever: huge en perfect gebakken, en milkshakes to die for. Interessant feitje voor filmfans: in het trappenhuis van dit pand is een scène uit de beroemde film ‘Scarface’ opgenomen.”
  2. Boulevard. “Plof neer bij een leuke cocktailbar langs de boulevard en kijk je ogen uit. Je ziet van alles voorbijkomen: wild uitgedoste travestieten en vrouwen met veel te grote nepborsten en opgespoten lippen. Genieten!”
  3. Everglades National Park. “Dit park ligt een stukje rijden van Miami. Je kunt hier met een airboat door een moeras op zoek gaan naar alligators en krokodillen. Absoluut een aanrader.”

Nog op zoek naar een lekker hotel? Als je in deze steden op een toplocatie wil logeren, kijk dan eens bij RIU Plaza Berlin, RIU New York Times Square en RIU Plaza Miami Beach. Beter kun je niet zitten!

Beeld: iStock

Slaapkamer RIU Plaza Berlin Berlijn.jpg

New York Verenigde Staten.jpgMiami Beach Verenigde Staten.jpg