De hotspots in Verona

Verona

Heb jij even een break nodig? Of heb je gewoon zin om een paar dagen weg te gaan? Er gaat niets boven een paar dagen vakantie. Een citytrip naar het Italiaanse Verona is hier perfect voor. Men praat wel vaker over Bella Italia, maar wij vinden dat Bella Verona echt underrated is. De cultuur, de mensen én het lekkere eten zijn slechts drie puntjes waarom je de stad kunt bestempelen tot het Italiaanse Parijs. Om ook jou de ultieme Verona-experience te laten ervaren, zetten wij onze favoriete hotspots in Verona op een rij.

#1 Bar Al Ponte

Met stipt op nummer één staat Bar Al Ponte. Waarom? Het uitzicht van het terras zoals te zien is op onderstaande foto is waarschijnlijk het beste terras-uitzicht wat je in Italië kunt hebben. Een bezoekje aan deze bar mag tijdens je stedentripje naar Noord-Italië dus niet ontbreken. Zo kijk je uit op het mooiste stukje van Verona; de Adige rivier, de Ponte Pietra, het Romeinse theater en de berg met daarop het S. Pietro Kasteel. Bovendien eet je hier de lekkerste croissants uit de stad. Adres: Via Ponte di Pietra, 26.

Sfeer 1 hotspots Verona

#2 Gelateria Ponte Pietra

En paar meter verderop staat (hoogstwaarschijnlijk) de beste ijssalon van Verona. Gelateria Ponte Pietra is vooral onder de locals geliefd, maar ook de toeristen weten de spot goed te vinden. Het maakt dan ook niet uit op welk tijdstip je er bent, er staat ALTIJD een rij. Maar de 10 à 15 minuutjes die je dan in de rij staat zijn het wel helemaal waard. Adres: Via Ponte di Pietra, 13.

Sfeer 2 hotspots verona

#3 Cultuur snuiven

While being honest: Verona is geen grote stad, maar heeft wel heel veel bezienswaardigheden die niet tijdens jouw stedentrip mogen ontbreken. Het voordeel aan een kleine stad is dat je niet als een tornado alle culturele plekjes af hoeft te gaan. Of je er nou twee, drie of meerdere dagen bent, haasten is zonde. Alles ligt op loopafstand van elkaar af. Take your time and enjoy.

Eén van de grootste culturele bezienswaardigheden is Casa di Giulietta. Voor Romeo en Julia fans zal dit balkon bekend in de oren klinken. Het is een must see dat je ook kunt merken aan de drukte. Tip: Wil je liever de drukte ontwijken? Probeer er dan om half 9 s’ochtends al te zijn.

#4 Castel S. Pietro

Ook een absolute must is het beklimmen van de ‘berg‘ van Castle S. Pietro. Op de top heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je voornamelijk met de locals genieten van het zonnetje. Tip: Neem een fles wijn en wat lekkers mee voor een dinner with a view. Adres: Via Castel S. Pietro.

Sfeer 3 hotspots Verona

#5 Gardameer

Wij horen je nu al denken, “Huh? Gardameer?”. Yes, het staat écht tussen onze hotspots in Verona. Een citytrip kan namelijk mega hectisch zijn. Overal toeristen, verkeer en vervuilde lucht. Soms is het dan extra lekker om al die drukte te ontvluchten. Wanneer je in Verona bent, kun je dit het beste doen bij het Gardameer. Met de trein ben je namelijk met een kwartiertje al in dit paradijs.