Hier wil je naartoe: op deze plekken schijnt nu al volop de zon

Brrr, we kunnen het deze dagen niet vaak genoeg zeggen, maar wát is het koud. En er liggen nog een paar ijzige dagen in het verschiet, wat ervoor zorgt dat velen onder ons verlangen naar een tripje naar de zon.

Word je doodongelukkig van het koude weer en kun je niet wachten om zo snel mogelijk naar een zonovergoten oord te gaan, maar weet je niet waar je naartoe moet gaan? Skyscanner schiet te hulp en tipt een lijstje van zeven bestemmingen waar je in maart al kunt genieten van de zon.

1. Marokko

Marokko klinkt misschien ver weg, maar eigenlijk valt het hartstikke mee. In iets minder dan vier uurtjes sta je bijvoorbeeld al in Marrakech, de bruisende plek die stikt van de prachtige spullen, cultuur en lekker eten. En het beste van alles: in deze stad kunnen de temperaturen in maart oplopen tot zo’n 25 graden.

2. Malta

Malta is een dwergstaat in de Middellandse Zee en is perfect als je er een paar dagen tussenuit wil. Het is niet al te groot en je kunt dan ook met gemak het gehele eiland zien in een week. Enne, de temperaturen liggen er rond de 18 graden in maart.

3. Turkse zuidkust

In het voorjaar is het een stuk rustiger in Turkije dan in het hoogseizoen, en dat terwijl het er in het begin van het jaar ook heerlijk weer is. Wat dacht je van 18 graden en een zonnetje?

4. Lanzarote, Spanje

Is 18 graden je net iets te koud en wil je liever in maart al op het strand liggen? Dan is Lanzarote de plek waar je moet zijn; hier kan het aankomende maand al 23 graden worden.

5. Andalusië, Spanje

Gek op tapas en de Spaanse cultuur? Én wil je maar al te graag naar de zon in maart? Dan zijn de Spaanse plaatse als Sevilla, Malaga en Granada de plekken waar je aankomende maand moet zijn. De temperaturen liggen er rond de 20 graden, wat betekent dat je zonder jas kunt vertoeven in de zon.

6. Cyprus

Temperaturen rond de 19 graden, pittoreske stadjes én fijne stranden: Cyrpus is perfect om te bezoeken in het voorjaar.

7. Madeira

Houd je van een prachtige natuur en vind je het heerlijk om te wandelen met een klein zonnetje op je bol? Madeira staat bekend om de mooie planten en bloemen die er te vinden zijn en trekt ieder jaar weer de nodige wandelaars. In maart kan het er zo’n 19 graden worden, wat perfect is om de natuur te verkennen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Het Laatste Nieuws | Beeld iStock