Hierdoor is het altijd fris in het vliegtuig

raam vliegtuig

Ook al is het buiten dertig graden, in het vliegtuig is het altijd behoorlijk fris. Een vestje of trui is dan ook geen overbodige luxe. Hoe kan dat?

Dat het wat koud heeft niks te maken met een foute afstelling van de temperatuur of om je te pesten, maar is in het belang van je eigen veiligheid. Uit een studio van ASTM International blijkt namelijk dat er meer kans is om flauw te vallen in het vliegtuig.

Klagen

Door een tekort aan zuurstof in combinatie met de luchtdruk in het vliegtuig én warme temperaturen heb je eerder de kans om ineens van je stokje te gaan. Dat hebben luchtvaartmaatschappijen heel begrijpelijk liever niet, waardoor het altijd een beetje frisjes is. Dus de volgende keer dat je klaagt dat je het koud hebt, pak een dekentje en bedenk je: het is voor je eigen bestwil.
Meer van dit soort artikelen? Volg VIVA ook op Facebook!
Bron Het Nieuwsblad | Beeld Sanoma Beeldbank
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!