Hotspots in Venetië: hier moet je geweest zijn!

Venetië

Ach Venetië, de place to be voor verliefde koppels, Chinezen en iedereen die fan is van mooie, oude huizen en natuurlijk Italiaanse pasta’s. I love it! Echter is de fotogenieke stad meer dan varen in een Venetiaans gondel en mooie foto’s maken. Heb jij binnenkort een bezoekje aan deze Italiaanse stad op de planning? Dan mag je deze hotspots zeker niet overslaan! Handige tip: goeie wandelschoenen en een camera met een oneindig geheugen.

#1 Venetië

Venetië is in de zomer natuurlijk erg geliefd. Maar als je geen zin hebt om tussen alle zwetende mensen rond te lopen, is Venetië ook ideaal in het voorjaar. Zo ontloop je namelijk de drukte, maar kun je wel genieten van mooi weer!

De stad kent meer dan 400 bruggen, dus je snapt natuurlijk wel dat goede wandelschoenen een must zijn tijdens je vakantie. Maar het is het allemaal waard! Elk bruggetje, huis of hoekje is echt super fotogeniek. Wil je wat meer weten over de stad, dan is het ook mogelijk om een rondleiding te krijgen. Of, wat net zo handig is, een reisboekje waarbij een plattegrond zit.

#2 De eilandjes om Venetië heen

Natuurlijk is Venetië ontzettend mooi, maar na een paar dagen heb je het wel gezien. Gelukkig liggen er allemaal kleine eilandjes om het centrum van Venetië heen die net zo knap zijn. Voor een prikkie ga je met de boot op een 4-uur durende rondleiding op de eilandjes Murano, Torchello en Burano. Murano is een oud dorpje waar de tijd echt heeft stilgestaan, Torchello is perfect als je fan bent van authentieke Italiaanse kerken en dorpjes en op Burano moet je gewoon geweest zijn. Alle huizen hebben namelijk een andere kleur, dat zorgt voor een prachtig beeld.

#3 De toeristische trekpleister

Een aantal plekken in Venetië zijn echte trekpleisters. Dit is natuurlijk de Rialto brug, waarmee je een prachtig uitzicht hebt over het water en de gondels; het San Marco plein waar het museum, het Dogepaleis en de kathedraal staan en als je iets verder loopt de Bacino Orceolo, een opstapplaats voor gondelvaarten en rondleidingen, maar hier heb je ook een prachtig uitzicht over het water. Heel tof om te zien!

#4 Winkelen

Je kunt veel over Venetië zeggen, maar niet dat het de ultieme shoppingwalhalla is. Het heeft natuurlijk de klassiekers als H&M, Zara en zelfs een Pimkie, maar die vind je in Nederland ook. Wel is het de moeite waard om even langs de warenhuizen Fondaco dei tedeschi en Coin Excelsior te gaan. Dit zijn gigantische winkels met een oneindig aantal designermerken. Alleen de inrichting van beide winkels is al een plaatje op zich.

Verder zijn er veel plaatselijke winkels, en mijn all time favorite winkel ooit: een wijnbar/winkel waar Italiaanse mannen om half 10 in de ochtend al hun eerste glas wegtikken. Of de Magnum-store waar je zelf je eigen magnum mag verzinnen. Hier wil je toch wonen?

#5 Vervoer

Ben jij helemaal romantisch en wil jij je partner, vriendin of wie je maar wilt verrassen met een boottochtje? Dan is een Venetiaans gondel perfect. Helaas zijn deze dingen kneiterduur, en zie je net zoveel als je een gewone watertaxi of busboot neemt. Want echt, alles wordt daar ter water gedaan. Goeie zeebenen mag je dus ook zeker niet vergeten!

De busboot komt langs alle belangrijke hotspots en scheelt enorm als je een heel eind moet lopen. Dat is namelijk ook een nadeel van Venetië, doordat alles zo mooi is loop je veel verder dan de bedoeling is. En probeer dan maar eens terug te komen! Neem de busboot of watertaxi ook zeker in het donker, want Venetië + avond + lampjes = een fantastisch uitzicht.

En natuurlijk geldt: hoe verder je van de toeristische trekpleisters bent, hoe goedkoper het eten en drinken is. Echter, is het eten en drinken in Venetië best wel duur, maar zijn hotels en het vervoer weer wat goedkoper. Gelukkig is het wel weer makkelijk om echte Italiaanse pasta’s en pizza’s te bestellen, je wordt hier namelijk helemaal mee doodgegooid. Venetië is perfect voor een paar dagen, maar voor langer dan een week zijn Rome of Toscane wat geschikter.