Nieuw seizoen ‘Break Free’ in het teken van slachtoffers MH17

break free

Al drie seizoenen blikt presentator Chris Zegers samen met familie en vrienden terug op de noodlottige reizen van jonge avonturiers. Niet om stil te staan bij het overlijden van deze avonturiers, maar juist om het leven van deze ontdekkingsreizigers te vieren. Voor het nieuwe seizoen staat een aantal slachtoffers van MH17 centraal.

Dat maakte programmamaker Geertjan Lassche gisteren bekend via Instagram. Samen met vrienden en familie van de slachtoffers hebben de makers van Break Free afgelopen zomer de plek waar MH17 is neergestort, bezocht. ‘Niet om het drama op te zoeken, wel om vast te leggen waar de prachtige levensverhalen van onze hoofdpersonages eindigden,’ schrijft Lassche.

Vijf portretten

‘Afgelopen jaar heeft het Break Free-team (samen met nabestaanden) keihard gewerkt aan 5 bijzondere portretten,’ aldus Lassche. Verspreid over vijf afleveringen worden de levensverhalen verteld van de 22-jarige Tallander Niewold, de 24-jarige Sascha Meijer, de 33-jarige Paul Goes, de 19-jarige Darryl Gunawan en de 30-jarige Laurens van der Graaff. Alle vijf waren op weg naar Azië.

Het programma wordt ook dit seizoen gepresenteerd door Chris Zegers. In 2017 won Break Free een teleivisieprijs in de categorie ‘Beste Factual.’ Op donderdag 7 maart gaat het nieuwe seizoen van start op NPO3.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.