Say what?! Blijkbaar laten we onze vakantiebestemming híérvan afhangen

vakantiebestemming kiezen

Of je nou gaat voor een strandvakantie, rondreis of toffe city trip: er zijn talloze vakantiebestemmingen te verzinnen. Meestal speelt je budget, het klimaat, het eten of de cultuur mee bij de keuze van je vakantie. Uit onderzoek blijkt echter dat er een ding is dat we belangrijker vinden dan dit alles bij elkaar – en het is eigenlijk best iets om je voor te schamen.

Blijkbaar vinden we het vooral belangrijk of onze vakantiebestemming Instagram-waardig is. Say what?!

Uit onderzoek van reiswebsite Expedia, dat werd gehouden onder Australische millenials,  blijkt dat personen tussen de 18 en 34 jaar het vooral belangrijk vinden dat de Instagramfoto’s die ze tijdens hun vakantie maken, goed uit de verf komen.  Maar liefst twee derde van de ondervraagden vindt de zogenaamde ‘Instagrammability’ van een locatie de belangrijkste factor om er naartoe te gaan, meldt Independent.

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, vinden mannen een knap uitziende vakantiebestemming belangrijker dan vrouwen. 75 procent van de mannen gaat voor een plek waar je goeie Insta-foto’s kunt maken, tegenover 62 procent van de vrouwen.

Het zal je wellicht niet verbazen dat de vakantiegangers die hun vakantie hierop uitkiezen hun foto’s niet maken om een mooie herinnering te hebben. Nee, de foto’s worden vooral gemaakt en gepost om hun vrienden en volgers jaloers te maken.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Independent | Beeld Shutterstock