3 redenen waarom je elke week pasta zou moeten eten

Kan jij ’s nachts wakker gemaakt worden voor een bord spaghetti bolognese of penne all’Arrabiata? Dan ben je niet de enige. Wij Nederlanders zweren bij pasta. En terecht: het eten van pasta heeft een hoop voordelen. Lees je mee?

VIVA met Heinz

1. Pasta is makkelijk om te maken

Kom jij net thuis van een drukke werkdag en heb je geen zin om te koken? Kies dan voor een pastagerecht. In tegenstelling tot veel andere gerechten kost het maken van een pasta vaak weinig tijd. Het enige wat je hoeft te doen is de pasta koken, in een pan knoflook en een uitje fruiten, wat ingrediënten toevoegen en voilà, je gerecht staat binnen een half uur op tafel!

2. In volkorenpasta zitten veel goede voedingsstoffen

Pasta is rijk aan koolhydraten en bevat eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen. Het kan dus geen kwaad om zo nu en dan pasta te eten. Kies alleen wel voor de volkoren variant – hier zitten meer vezels en eiwitten in.

3. Je kunt eindeloos variëren met pasta

Van ravioli uit de oven tot spaghetti bolognese en penne all’Arrabiata: er is voor ieder wat wils. Vaak doet een goede saus al het halve werk. Neem bijvoorbeeld de Heinz [Seriously] Good Pastasauzen. Deze pastasauzen zitten boordevol smaak, omdat ze minimaal 7 zongerijpte tomaten* bevatten. Ook zijn de sauzen vrij van conserveermiddelen en kunstmatige smaakstoffen.

De Heinz [Seriously] Good Pastasauzen komen in de smaken Traditional, Arrabiata, Mediterranean, Tomato & Red Pesto, Roasted Pepper & Italian Cheese, Bolognese en Tomato & Basil. Bekijk hier het hele assortiment.

*Berekend op basis van een gemiddeld gewicht van 80 gram per tomaat.