4 redenen waarom je goed moet zorgen voor je autobanden

In de koude wintermaanden is het hartstikke fijn om een eigen auto te hebben. Terwijl sommige mensen verkleumd op het perron staan te wachten op een vertraagde trein, rijd jij lekker comfortabel naar het werk. Maar om dit de komende jaren te blijven doen, moet je wel goed voor je karretje zorgen. Doe jij dat eigenlijk wel?

VIVA samen met Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 

Vooral de banden van je auto hebben de juiste verzorging nodig. Je doet dit door ze elke twee maanden lucht te geven. Waarom? Omdat banden vanzelf langzaam leeglopen. Ook als je weinig rijdt. En een te lage bandenspanning kan allerlei gevolgen hebben voor je auto.

Pomp ze daarom eens in de twee maanden op en je zult zien: je auto rijdt weer als een zonnetje. En tegelijkertijd geniet je van een hoop voordelen. Lees je mee?

1.  Je rijdt veiliger

Banden met onderspanning zijn levensgevaarlijk. Je remweg wordt namelijk langer, waardoor je eerder tegen een andere auto op botst als je plotseling moet remmen. Ook is de kans groot dat je van links naar rechts gaat slingeren op de weg en dat je een klapband krijgt.

Met de juiste bandenspanning kan je deze risico’s eenvoudig verminderen. Wil je weten waar en hoe je je banden moet oppompen? Kijk dan op geefjebandenlucht.nl. Informatie over het vinden van de juiste banden vind je op kiesdebesteband.nl.

2. Je stoot minder Co2 uit

Altijd fijn, bijdragen aan een beter milieu. En dat doe je zeker als je jouw banden goed oppompt. Want hardere banden betekent dat je minder brandstof nodig hebt voor het rijden. Eigenlijk draag je dus je steentje bij aan het verminderen van de Co2-uitstoot. Dat voelt goed, toch?

3. Het is goed voor je portemonnee

Omdat je minder brandstof nodig hebt, rijd je een stuk zuiniger. Je kan al gauw zo’n 100 euro per jaar besparen. Van dat geld kan je vast een hoop leuke dingen bedenken om te doen…

Daarnaast zorgen stevige banden er ook voor dat ze minder snel slijten. Je kunt de banden dus langer behouden en brengt minder microplastics de wereld in.

4. Je rijdt stiller

Hoe zachter je banden worden, des te meer herrie gaan ze maken. Goed opgepompte banden zorgen ervoor dat je auto geruisloos over de weg kan rijden. Fijn voor jou, maar ook voor je omgeving.

Wil je meer informatie over het testen van de bandenspanning? Neem dan even een kijkje op geefjebandenlucht.nl.