4 vaginale ongemakken waar we het eigenlijk nooit over hebben

Veel vrouwen krijgen in hun leven te maken met vaginale ongemakken. Maar we hebben het er bijna nooit over. Jammer, want daardoor is het soms lastig om te bepalen waar je last van hebt. Daarom: 4 vaginale ongemakken waar we het bijna nooit over hebben.

VIVA samen met Canesten

1. Jeuk

Niks is zo vervelend als vaginale jeuk. Vaginale jeuk kan duiden op een vaginale schimmelinfectie. Meer dan de helft van de vrouwen heeft hier wel eens last van. Naast een jeukerig gevoel kenmerkt een schimmelinfectie zich door een branderig gevoel en witte, geurloze afscheiding.

Twijfel jij of je een schimmelinfectie hebt? Doe dan de Symptomen Checker van Canesten. Geef aan waar je precies last van hebt en binnen een minuut ontvang je een goede indicatie en advies over wat je het beste kan doen. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met de Canesten Gyno Zachte Capsule. Deze 1-daagse behandeling is zonder recept verkrijgbaar en een snelle en effectieve manier om van een vaginale schimmelinfectie af te komen.

2. Vaginale afscheiding

Als de afscheiding wit van kleur is, in combinatie met een jeukerig en branderig gevoel, zou het kunnen betekenen dat je een vaginale schimmelinfectie hebt. Als je afscheiding vreemd ruikt, zou dit een bacteriële infectie zoals bacteriële vaginose kunnen zijn. Twijfel je nog dan zou je de  Symptomen Checker van Canesten Gyno  kunnen doen.

3. Een branderig gevoel

Een branderig gevoel rond de vagina is allesbehalve fijn. Ook je schaamlippen lijken rood en opgezwollen en zo nu en dan krijg je last van vervelende jeuk. Een vervelend ongemak waar je het liefst snel van af wilt. Ook in dit geval kan een vaginale schimmelinfectie de oorzaak zijn.

4. Pijn tijdens de seks

Een droge vagina kan een vervelend probleem zijn. Niet alleen zorgt het vaak voor jeuk en irritatie, maar je seksleven komt er soms ook door onder druk te staan. Want met een droge vagina kan vrijen pijn doen. Dit kan worden veroorzaakt doordat je niet opgewonden genoeg bent. Ook kan het komen door stress, de overgang, het gebruik van medicijnen of tijdens je herstel na de zwangerschap. Om de seks minder pijnlijk te maken kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een glijmiddel.

Behandel je schimmelinfectie in één dag

Meer dan de helft van de vrouwen heeft wel eens last van een vaginale schimmelinfectie. Je herkent het aan jeuk, een branderig gevoel en witte, geurloze afscheiding.

Een schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. Je kunt het makkelijk en zonder recept behandelen, met Canesten Gyno Zachte Capsule. Een snelle en effectieve 1-daagse behandeling bij vaginale schimmel, dat zonder recept te verkrijgen is.

Twijfel?

Twijfel je of je een schimmelinfectie hebt? Doe de Symptomen Checker van Canesten Gyno om erachter te komen.

Canesten Gyno is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor het gebruik de bijsluiter. KOAG nr: 80-0519-2105.