5 redenen waarom wij dit jaar niet aan goede voornemens doen

Druk bezig met je goede voornemens voor 2017? Stop! Op de VIVA-redactie doen we er ook niet aan. En wel hierom…

  1. Het is goed zoals het is Waarom moet het elk jaar weer beter of anders? Is ons leven niet gewoon goed zoals het is? Met goede voornemens zeg je eigenlijk dat je niet tevreden bent over je leven. Terwijl het onze meer dan leuk is, al is het niet perfect.
  2. Je voelt je extra slecht als je je goede voornemen niet waarmaakt Mocht het toch niet lukken om die paar kilo af te vallen of die toffe promotie in de wacht te slepen, dan baal je alleen maar. Had je dat voornemen maar niet gehad, dan was er niets aan de hand geweest.
  3. Je houdt je er toch nooit aan Je aan je goede voornemens houden is net als zeggen dat je nóóit meer gaat drinken als je een heftige kater hebt: je houdt het misschien een week vol.
  4. Een betere versie van jezelf worden kan altijd Een nieuw jaar is geen reden om wat beter je best te doen. Dat kan elke maand, elke week, zelfs elke dag!
  5. Voor wie doe je het eigenlijk? Ga je naar de sportschool en eet je gezond omdat je dat écht wilt? Of doe je het zodat je er een foto van kunt maken en op Instagram posten? Kortom: wil je iets beters voor jezelf of een goeie indruk maken op je omgeving?

Met de campagne ‘Voor wie doe jij het eigenlijk?’ wil SIRE bereiken dat iedereen zich die vraag stelt. Zo wordt perfectie als norm aan de kaak gesteld. Veel mensen doen dingen niet omdat ze dat zelf willen, maar om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. En daar word je allesbehalve gelukkiger van. Herkenbaar? Kijk op voorwie.nl of praat mee via #voorwie.