50 euro uitgeven in het weekend en tóch leuke dingen doen: zo doe je dat

Vrouwen hebben er een handje van om hun weekend helemaal vol te plannen. Hartstikke leuk, al die etentjes en stapavonden, maar niet altijd even betaalbaar. Gelukkig zijn er genoeg manieren te verzinnen om zoveel mogelijk op je budget te snijden.

VIVA samen met Aegon

Met deze tips heb je én een leuk weekend én houd je vervolgens genoeg geld over voor de week erna.

1. Ga op zoek naar alternatieven

Als je eenmaal weet aan welke uitgaven je het meeste waarde hecht, kan je een lijstje maken van jouw weekenduitgaven. Kijk er vervolgens kritisch naar. Zie je dat er veel geld uit gaat naar cocktails en etentjes die eigenlijk net boven je budget zijn? Probeer voor deze uitgaven een alternatief te bedenken. Misschien een keer een betaalbaar biertje in plaats van een dure cocktail. En er zijn genoeg restaurants waar je niet meer dan 20 euro kwijt bent voor een etentje.

2. Bespaar op je boodschappen

Juist in het weekend is de kans groot dat je meer geld uitgeeft aan boodschappen. Gelukkig kan je hier makkelijk op besparen. Check van tevoren interessante aanbiedingen, kies voor een grootverpakking, eet misschien een keertje wat minder vlees en zorg ervoor dat je een maaltijd uit de vriezer kunt halen. Dit scheelt je zo 20 à 30 euro!

3. Host een kledingruil

Breng jij jouw weekend het liefste shoppend door? Grote kans dat je dan al snel zo’n 100 euro kwijt bent. En dat je je eenmaal thuis beseft dat je kledingkast eigenlijk al vol genoeg zit.

Om een lege bankrekening én een overload aan kleding in je garderobe te voorkomen, kan je een kledingruil organiseren. Zoek alle kleding uit waar je vanaf wilt, vraag je vrienden om hetzelfde te doen en haal wat (betaalbare) hapjes en drankjes in huis om er een gezellige middag van te maken.

4. Bezoek wat vaker een gratis event

Niet elk uitje hoeft geld te kosten. Denk aan gigs van beginnende bandjes; die zijn vaak gratis omdat de band allang blij is met publiek. En een film kijken kost ook niet altijd geld. In het Eye Filmmuseum kun je elke dag zonder entreekaartje van 10.00 tot 16.00 uur de uitgebreide filmcollectie bewonderen. Houd jij van jazz? Dan kan je op 21, 22 en 23 juni gratis naar het Rotterdam Bluegrass Festival. Zo zijn er nog veel meer (muziek)festivals waar je gratis naartoe kan of een prikkie betaalt.

5. En doe de Goed met Geld-test van Aegon

Raak jij na het weekend altijd verdrietig als je naar je betaalrekening kijkt? Als je je beseft dat je waarschijnlijk wéér je spaarrekening moet plunderen aan het einde van de maand? Aegon begrijpt dat geldzaken lastig en ingewikkeld kunnen zijn. En dat we het regelen van de financiën liever uitstellen, vooral in het weekend. Daarom hebben ze de Goed met Geld-test in het leven geroepen, zodat je beter inzicht krijgt in je financiën. Binnen een paar minuten weet je of je een korte termijn-denker bent of een succesvol spaarder.