De positieve effecten van een vakantie

de effecten van vakantie

De meeste mensen kun je wel blij maken met een weekje zon, zee en strand. Maar wat zijn eigenlijk de ‘bijwerkingen’ van een vakantie? En hoe zet je die vakantiemodus aan zónder aan werk te denken?

Even niks moeten

Dankzij social media en onze smartphone kan het lastig zijn om op reis los te komen van het leven thuis. Toch slaagt 91% van de vakantiegangers erin om even helemaal niet te denken aan dagelijkse bezigheden. Dat lukt vooral als er geen gedoe is met de accommodatie, en als alles goed geregeld is. Wat ook lijkt te helpen: drie op de tien vakantiegangers checkt zijn of haar werkmail niet op vakantie en een kwart houdt het nieuws of social media nauwelijks bij.

Goed voor je gezondheid

Een vakantie kan bijdragen aan je gezondheid. Bij een kwart van de Nederlanders heeft een vakantie geholpen om niet overspannen te raken. Ook kan ertussenuit gaan positieve impact hebben op eventuele familie- en relatieproblemen: een kwart van de vakantiegangers geeft aan dat de onderlinge verhoudingen in het gezin zijn verbeterd na een ontspannen vakantie.

Dromen van een nieuwe reis

Vier op de tien vakantiegangers kijkt bij terugkomst meteen alweer uit naar de volgende vakantie. Vooral Nederlanders die een tripje boeken om eens goed te ontstressen of het slechte Hollandse weer willen ontlopen, kunnen niet wachten om zich weer te kunnen verheugen op een volgende reis.

Ken jij iemand die wel een vakantie verdient? Geef hem of haar dan op om een TUI last minute te winnen! Zelf een paar dagen ertussenuit? Hier vind je de voordeligste last minutes.

Bron: Marktonderzoeksbureau IPSOS