Dé leukste shoproutes van Amsterdam

Iedereen heeft vast weleens dagje shoppend in Amsterdam doorgebracht. Je begint op de Dam en loopt zo richting de Kalverstraat, waar alle grote ketens te vinden zijn. Als doorgewinterde vintage shopper zal je mij hier echter niet vaak vinden. Er zijn zoveel andere leuke winkeltjes in onze hoofdstad, je moet alleen even weten waar. De vintage shoproute van Amsterdam helpt je een heel eind op weg.

HutspotHutspot3
Mijn avontuur begint op de Rozengracht, bij Hutspot. In deze conceptstore vind je van alles, van kleding en sieraden tot leuke interieurspulletjes en boeken. Het leuke aan Hutspot is dat ze samenwerken met nieuwe, innovatieve merken, designers en kunstenaars. Ze krijgen allemaal een plekje in de winkel die ze zelf mogen inrichten, dit betekent dus dat niet alles in de winkel te koop is. Mijn oog viel op een zonnebril van Ace&Tate en aangezien je nooit genoeg zonnebrillen kunt hebben, ging deze mooi met mij mee naar huis.

Raw Materials
Raw Materials is een van mijn persoonlijke favorieten omdat ik er stiekem zou willen wonen. Zoals de naam van de winkel al zegt, vind je hier vooral rauwe en vintage meubels van gebruikte, onbewerkte materialen. Fijn als je eens iets anders wil dan een kastje van een bouwmarkt.

Food Hallen 2LRDe Hallen
De keuze is reuze in deze indoor food market. Ik liep deze oude tramremise in met een flinke eetlust en ik moet zeggen dat ik er niet bedrogen uitkwam. Je eet hier onder andere sushi wraps met quinoa, Vietnamese broodjes, petit fours, hamburgers of een beste tosti. In de Hallen vind je ook nog een hele hoop andere leuke winkeltjes die zeker een bezoekje waard zijn!

Friday Next
De volgende halte is Friday Next. Je kunt het een woonwinkel noemen, maar dan doe je ze tekort. Naast interieuritems vind je er ook boeken en accessoires. Je kunt je hier vergapen aan de mooiste items van hippe locale ontwerpers, maar ook gevestigde merken worden niet overgeslagen.

All The Luck In The WorldAnna+Nina1
All The Luck In The World heeft geweldige sieraden. De fijne armbandjes, kleine oorbellen en kettinkjes met hanger zijn stuk voor stuk prachtig. Naast sieraden vind je er woonitems en een kleurrijke ansichtkaartencollectie. De winkel is opgezet door moeder Jane en dochter Nina en zou je klein maar héél fijn kunnen noemen. In elke hoek staat zoveel moois dat je niet uitgekeken raakt.

Anna+Nina
Deze winkel is een heus cadeautjes-walhalla. De winkel, die op twee locaties in Amsterdam te vinden is, is opgericht door vriendinnen Anna en Nina. Ik zag grappige woonitems, sieraden kleding van eigen merk en leuke hebbedingetjes. Dit notitieboekje kon ik niet laten liggen!

Check iamsterdam.com/shoppen! Daar vind je nog veel meer leuke shoproutes met nieuwe hotspots in Amsterdam. Van wonen & design tot aan luxe & fashion.

Win €250 shoptegoed!

Heb jij nu ook zin om te shoppen in deze nieuwe hotspots in Amsterdam? Beantwoord dan onderstaande vraag en maak kans op €250 shoptegoed! Tip: voor het antwoord moet je zijn op iamsterdam.com/shoppen.

Het is helaas niet meer mogelijk om mee te doen aan deze winactie. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Annieck Bilder
Lifestyleredacteur VIVA