Volgens locals: Den Bosch

Hoe maak je foto’s die er uitspringen op Instagram en waar let je op? Blogger Sandra Espina (28) ging op pad met de Huawei P10 en kiekte de mooiste ‘instahotspots’ van haar stad. Sandra woont in Den Bosch en is editor en founder van de blog Essere Moda. Op haar blog deelt ze fashiontips, test ze beautyproducten en deelt ze nieuwe hotspots.


VIVA samen met Huawei

Prins Hendrikpark

Den Bosch kent diverse parken waaronder het Prins Hendrikpark. Ook wel bekend om de plas ‘de IJzeren vrouw’. In dit park kun je heerlijk joggen en relaxen met vrienden.

Jeroen Bosch Tuin

Een mooie tuin met een verhaal erachter. Deze tuin hoorde namelijk vroeger bij de grote kloostertuin van de Paters Redemptoristen. Het kunstwerk aan de muur is ontworpen door studenten aan de Academie voor Kunst en Ambacht. Ook is er veel groen te zien waardoor je heerlijk tot rust komt of net even inspiratie en creativiteit zoekt.

“De belangrijkste feature van de nieuwste Huawei smartphone is toch wel de camera, die ook bij dit model weer samen met Leica is gemaakt, een begrip in de professionele fotografie.”

Parade

In de Bossche Paradu vind je 6 horeca-ondernemingen waar je een bossche bol met een kopje koffie kunt bestellen, dineren of gezellig een drankje kunt doen. Iets verderop in de straat van de Parade zijn mooie moderne gebouwen met veel details.

“Het toestel heeft twee camera’s aan de achterzijde en omdat deze camera’s samenwerken maken ze foto’s met onder andere meer contrast en licht opbrengst in het donker.”

Hinthamerstraat

Tips van Sandra

  • Ik gebruik de functie levendige kleuren of vloeiende kleuren, voor een sterker effect.
  • Zorg ervoor dat het licht of de zon, aan de zijkant of achter de fotograaf is.
  • Als je dichterbij gaat staan, kun je met de Huawei P10 de achtergrond blurry maken. Daardoor gaat de aandacht naar het scherpe object.
  • De omgeving kan een foto nog sterker maken. Neem je foto’s ook eens vanuit kikkerperspectief (laag bij de grond) of vogelperspectief (vanaf hoogte). Daardoor kun je vaak meer vastleggen.
  • Het uur ná zonsopgang en vóór zonsondergang heet het gouden uur. Het licht geeft dan een warme sfeer.
  • Er is ook een blauw uur: het uur voor en na het gouden uur, waarin de lucht op z’n blauwst is. Verhoog dan wel de ISO setting en de diafragma.

Ga naar instahotspots.nl voor inspiratie en nog 95 hotspots.