Deze jeans past perfect bij jouw figuur

c&a

Ben jij ook altijd op zoek naar de perfecte jeans? Wij helpen je graag een handje en zetten de tofste voor je op een rijtje. Voor elk figuur een match.

De plank

Heb je een slanke en atletische bouw? Dan heb je een plankfiguur. Je bent gezegend met een felbegeerde platte buik, en hebt een kleine bilpartij. Dat dit figuur supersexy kan zijn, bewijst Kate Moss. Een slim jeans van C&A is perfect voor jou. Niet te skinny, want dat maakt wel heel smalletjes. Ook niet te wijd, want dan wordt het al snel een gevalletje ‘broek, waar ga je met die vrouw naar toe.’

Appelfiguur

Appeltjes hebben grote borsten met een buikje. De schouders zijn breed in verhouding tot de smalle heupen en benen. Vrouwen met een appelfiguur komen goed weg met de skinny jeans, misschien wel de populairste broek in het straatbeeld. Doordat ie lekker strak zit komen je slanke benen op zijn best uit. In de skinny jeans van C&A, al vanaf €19,90, zit stretch. Hierdoor zit hij lekker comfi en knap je er niet meteen uit als je even een sprintje naar de trein trekt.

De zandloper

Vrouwen met een zandloperfiguur mogen happy zijn: het wordt gezien als hét ideale figuur. Zandlopers hebben een slanke taille, heupen even breed als de schouders, en volle billen en borsten. Met dit figuur is de bootcut jeans een goede keuze. Deze jeans heeft iets wijdere pijpen onder de knie, maar niet zo wijd als een flared model. Deze broek benadrukt je mooie figuur én je benen lijken nog eens optisch langer!

De peer

Een peervormig figuur herken je aan de heupen die breder dan de schouders zijn. Denk aan Kim Kardashian, een typische peer. Haar taille is smal, haar heupen en bovenbenen wat voller. De borsten zijn in verhouding niet heel groot. Voor peertjes is de straight jeans ideaal. Dit is een vrij recht model die niet al te strak zit waardoor de stevige bovenbenen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Throwback to the 70’s: C&A heeft ook nog de flared jeans. Deze staat mooi bij verschillende lichaamstypes, maar staat ’t best bij lange vrouwen. Voor de dagen dat je net even wat anders dan anders wil.

Deze vijf type jeans kun je tot in de oneindigheid combineren en er zijn heel veel verschillende soorten. Bekijk hier de hele denim collectie van C&A.