Dit wist je nog niet over je menstruatie

Dit wist je nog niet over je eigen menstruatie

Opgeblazen buik, moodswings, puisten die ineens de kop opsteken en een prikkelbare stemming. Het is weer zover: je bent ongesteld.

Dikke pech

Los van stemmingswisselingen en ander leed, gebeurt er nog een stuk meer tijdens je maandelijkse ongemak. Neem nou die extra kilo of twee. Herkenbaar? Die hebben dus te maken met rondvliegende hormonen die worden vrijgegeven tijdens je menstruatie. Door die hormonen hou je meer vocht vast. Dat verdwijnt weer als je ongesteldheid over is.
Waarschijnlijk minder bekend is dat je stem verandert als je ongesteld bent. Uit onderzoek is gebleken dat de stem van een vrouw iets minder aantrekkelijk klinkt wanneer ze menstrueert. Misschien die eerste date dus toch maar een week later plannen?

Irritatiegraad

Tijdens je menstruatie schiet de zuurgraad van je vagina iets omhoog. Niet fijn, want door deze verandering neemt de kans op een vaginale schimmel en bacterie-infectie toe, met al het gedoe van dien.

Nog zo’n irritant feit: bijna de helft van alle vrouwen heeft tijdens haar menstruatie weleens last van een geïrriteerde huid rondom haar vagina, vaak door het gebruik van maandverband of inlegkruisjes.

Thrilling you softly

Wat te doen tegen dit soort ellende down-under? Producten van 100 procent katoen zijn zacht voor de huid rondom je vagina. En daarmee maakt Sanature het verschil.beeld-sanature

Met katoenen maandverband, inlegkruisjes en tampons zónder chemicaliën, bleekmiddelen, geurstoffen of chemische absorberende korrels. Ingrediënten die je liever niet aan je lijf wilt hebben, en al helemaal niet dáár. Toch duiken ze wel vaak op in dit soort producten. Met Sanature hoef je daar niet bang voor te zijn. Die zijn 100 procent veilig voor je vagina en bezorgen daarna, als afval, ook geen schade aan het milieu. Je koopt ze al vanaf € 2,50.

Probeer het zelf en vraag een gratis sample op sanature.net.

Sanature_logo