Stem op jouw favoriete museum en win een reis naar modestad New York

Wandelen door Central Park. Lunchen in Times Square. Wie heeft een tripje naar New York nu niet op de bucket-list staan? Goed nieuws: de BankGiro Loterij Museumprijs verloot een citytrip naar The Big Apple!

Wat je er voor moet doen? Via www.museumprijs.nl stemmen op één van de drie genomineerden musea, die in de race zijn voor een ton om hun droom waar te maken. Dit jaar in de categorie Design & Mode. Wij helpen je een handje bij het maken van je keuze.

Van Rubens naar Mondriaan
Het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen leidt bezoekers door de Westerse kunstgeschiedenis. Directeur Sjarel Ex heeft één droom: meer modern design in het museum. Met een ton aan budget kan hij een mooie aankoop doen.

Sieraden kijken in Brabant
Wereldwerken & Dutch Design: het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch brengt het samen in hun keramiek- en sieradencollecties. Hier willen ze het culturele dagje van bezoekers nog completer maken met een expo over Jean Cocteau, een surrealistisch schilder die onder invloed van vriend Picasso met keramiek en sieraden ging werken.

Textiel van A tot Z
Kunst, design, erfgoed en ambacht komt in het Tilburgse TextielMuseum allemaal samen. Van stof tot designerstuk: hier zie je ontwerpers aan het werk. Het giga bedrag zouden ze hier willen besteden aan een weefmachine, zodat bezoekers met hun eigen hand-made product naar huis gaan.

In slechts drie muisklikken stem je op het museum van jouw voorkeur én maak je kans op een reis naar modestad New York! Stem dus snel hier.

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden te belonen en om een breed publiek bij deze musea te betrekken. De publieksprijs vindt voor de tiende keer plaats dit jaar. Op donderdag 11 mei wordt de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2017 bekendgemaakt.