Drie tips om ontspannen te toeren

Asociale weggebruikers, files, wegophopingen: onderweg kom je genoeg stress tegen. Dus kun je er maar beter voor zorgen dat de rest van je rit zo relaxed mogelijk verloopt. Drie tips!

    1. Niks zo vervelend als een zeurende rug of pijnlijke schouders tijdens het autorijden. Dat voorkom je door je stoel goed af te stellen. Zorg ervoor dat hij zo gesteld staat dat je met ontspannen schouders het stuur kunt vastpakken en dat je rug goed ondersteund wordt. Span tijdens het rijden ook af en toe je bilspieren aan om je bovenrug te ontspannen (fijne bijkomstigheid: je krijgt er strakkere billen van).
    2. Uit onderzoek* blijkt dat 79 procent van de weggebruikers een auto die rustig en makkelijk rijdt vindt bijdragen aan het rijplezier. Behoor jij tot die groep? Dan voel jij je vast als een vis in het water in een hybride auto. Een hybride exemplaar trekt lekker snel op, heeft een standaard automaat (zeg maar dááág tegen dat ellendige schakelen) en laadt automatisch op.
    3. Zet tijdens het rijden een lekkere playlist op. Uit het onderzoek blijkt dat 62 procent van de weggebruikers het meest van een autorit geniet als zijn of haar favoriete muziek op staat. Dat lukt vooral goed in een hybride auto, want die is in het bezit van een geruisloze motor. Kun je optimaal genieten van je favoriete nummer (en het bijbehorende meezing-geblèr).

 

Proefritje?

Weten of zo’n hybride auto inderdaad zo lekker rijdt? Ga dan naar toyota.nl/hybride, vraag een brochure of een proefrit aan en ervaar zelf het nieuwe rijplezier!. Of vraag de brochure aan voor meer info.

* Uitgevoerd onder 448 respondenten door No Ties B.V. in opdracht van Sanoma Digital.

Beeld: iStock