Echte Italiaanse pasta met een twist

Zin in echte Italiaanse pasta van Barilla in combinatie met tuinbonen? Deze pasta plakt niet, is altijd al dente en houdt de saus goed vast. Probeer eens deze heerlijke – en snelle – fusilli met tuinbonen. Wel zo makkelijk als je last minute eters hebt.

Advertorial

Fusilli met tuinbonen, spek en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten voor 4 personen

340 g Barilla Fusilli n.98
400 g tuinbonen
8 plakken spek
80 g Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano)
4 rijpe tomaten
2 kleine aardappelen
Extra vergine olijfolie
Zwarte peper
Verse basilicum

Bereiding:

Breng een pan met ruim water (ca. 3,5 liter) aan de kook en voeg ca. 25 gram zout toe. Kook de Barilla Fusilli n.98 11 minuten om de kenmerkende ‘al-dente’-bite te krijgen.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in blokjes. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd deze vervolgens in blokjes. Snijd de plakken spek in reepjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen met de reepjes spek bruin. Voeg hier de tuinbonen, tomaten en naar smaak peper en zout aan toe.
Giet de al dente fusilli af, maar bewaar een kopje kookvocht. Voeg vervolgens de fusilli met het kookvocht toe aan de groenten.
Serveer het gerecht op een bord en garneer met basilicumblaadjes en de Parmezaanse kaas.

 

Barilla is een Italiaans pastamerk uit Parma die je na het koken niet hoeft af te spoelen. Zin in meer Italiaanse kookinspiratie? Je vindt nog veel meer pastarecepten op barilla.nl