Schonere lucht én verkoeling? De Dyson Pure Hot + Cool Link regelt het voor je

VIVA’s Daphne is allergisch voor alles, met huisstofmijt als de grootste boosdoener. Talloze medicijnen en speciale stofzuigers later heeft ze de hoop opgegeven. Laatste redmiddel: de Dyson Pure Hot + Cool Link, een luchtreiniger en airco ineen.

De afgelopen weken heb ik de Dyson Pure Hot + Cool Link mogen testen tegen mijn allergieën, ik ben namelijk allergisch voor (bijna) alles. Lezen hoe-ie werkt tegen huisstofmijt? Lees het eerste artikel hier.

Alleskunner

De Dyson Pure Hot + Cool Link is een luchtreiniger met HEPA-filter. Hiermee filtert-ie 99,95% van alle allergenen en verontreinigende stoffen tot 0,1 micrometer uit de lucht.

Naast het filteren van de lucht dient het flitsend uitziende apparaat (door mijzelf omgedoopt tot ‘Snotneus’) ook als airco en verwarming met standen tussen de 1 en 37 graden Celcius. Nu was het de afgelopen tijd lekker warm in Nederland, prima tijd dus om die airco te testen!

Feeling hot hot hot

Terwijl ik de Dyson test, tikt de temperatuur buiten de dertig graden aan. Eens zien hoe goed-ie mij kan afkoelen. Stand 1, 2, 3… Ik besluit ze allemaal langs te gaan tot ik bij stand 10 (de hoogste) bijna van mijn sokken wordt geblazen. Verkoelen kan-ie, en hoe! Hier kan mijn oude ventilator niet tegenop. Terwijl het apparaat de ‘vervuilde’ lucht aan de achterkant naar binnen zuigt, blaast het mij aan de voorkant via het ovaalvormige stuk frisse, koude lucht tegemoet. Geen gevaarlijke ronddraaiende onderdelen en weinig lawaai.

Draaien maar

Binnen een paar minuten ben ik afgekoeld en plof ik tevreden op de bank. De Dyson blaast nu nog in één richting koude lucht, maar daar is iets aan te doen. Ik pak de afstandbediening en zet de zogeheten oscilatie-modus aan. Het apparaat begint gewillig van links naar rechts te bewegen, perfect! Nu wappert om de paar seconden een briesje door m’n haar, just the way I like it. Naast de afstandsbediening kun je het apparaat ook met de bijbehorende app besturen. Via de ingebouwde Wi-Fi kan dit zelfs op afstand! Zo kom je altijd thuis in een koel huis. Ook regel je via de Dyson-app de temperatuur, zet je de wekker of check je de luchtkwaliteit bij jou in de buurt.

 

Koel en content

Conclusie? Met de Dyson Pure Hot + Cool Link zorg je niet alleen voor een frisse, gereinigde lucht in huis, je hebt er meteen een airco en verwarming bij. De klachten van mijn allergieën (verkouden, benauwdheid en soms zelfs snurken) zijn duidelijk afgenomen sinds ik de Dyson in mijn huis heb staan. De lucht voelt frisser en daarnaast ruik ik ook geen nare kooklucht meer.

Een kind kan de was doen met de bijbehorende app of afstandsbediening. Geen ingewikkelde instellingen, maar direct een schone, frisse en koele lucht. Om over het design nog maar te zwijgen. Het ontwerp is met zijn opvallende vorm en mooie materiaal een echte eyecatcher in huis!