EHBL: eerste hulp bij littekens

Jezelf gesneden? Die pijn gaat wel weer over, maar dat litteken blijft. Een flinke witte streep of bijna onzichtbaar lijntje, met een beetje smeren en masseren help je de zichtbaarheid verminderen.

VIVA samen met VSM

Masseren

Wist je dat: een litteken kan de eerste anderhalf jaar nog veranderen. Met masseren stimuleer je de bloedtoevoer, waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing. Begin wel pas met masseren als de wond geheeld is, want je wilt hem niet opnieuw open maken.

Smeerbeurt

Littekens zijn niets anders dan nieuwe, verdikte en daardoor stuggere huid. Door een dagelijkse smeerbeurt met een goede crème – liefst twee keer daags – geef je de huid een extra portie hydratatie. Et voilà: je litteken wordt soepeler. Bijvoorbeeld met VSM Derma Calendulan littekencrème. Uit onderzoek* blijkt dat bij 80% van de testers hun litteken na gebruik zachter en soepeler aanvoelde.

UV-gevaar

Heb je al een vakantie geboekt? Neem dan genoeg zonnebrandcrème mee. De huidcellen in je litteken hebben geen pigment en beschermen je niet tegen verbranding. Daarnaast zijn littekens vaak gevoeliger voor pijn. Je wilt hier dus geen verbranding hebben. Check goed de verpakking om te zien hoe vaak je moet smeren.

Minder zichtbaar

Is door al dat smeren en masseren je litteken soepeler geworden? Hartstikke fijn! Nu nog zorgen dat ie minder opvalt. Ook hier bleek VSM Derma Calendulan littekencrème een goed hulpmiddel. Bij de test* gaf 64% van de gebruikers aan dat de roodheid verminderde.

Evelien (22): ‘Ik ben tijdens het tennissen gevallen en heb nu een lelijk litteken op mijn been. Door te smeren met de crème van VSM is ie al een stuk zachter geworden. Fijn, want in een rokje tennissen is het lekkerst’

Ook bestaande littekens

VSM Derma Calendulan littekencrème verzorgt nieuwe en bestaande littekens. Een litteken verdwijnt nooit helemaal, maar hiermee kun je wel de roodheid en soepelheid verbeteren. Het testpanel geeft de crème dan ook een dikke 7,5.

* Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 101 vrouwen met littekens (21-63 jaar), december 2017.