Handig! Met deze app kan jouw kind virtueel oefenen in het verkeer

Nu de basisscholen al weer even zijn begonnen, is het extra druk rondom scholen. Dat betekent niet alleen meer auto’s, maar ook meer fietsers op de weg. Extra opletten dus. Hoog tijd voor kinderen om te oefenen met fietsen. En dat kan met de super handige WegWijsVR app.

Viva samen met Interpolis

Tegenwoordig worden er steeds meer kinderen met de auto naar school gebracht. Hierdoor leren zij niet om zelf te fietsen en ontbreekt dus op latere leeftijd de fietservaring. Ook oefenen ouders te weinig met kinderen om ze fietsvaardig te maken. Dit zorgt ervoor dat jonge kinderen een risicogroep vormen in het verkeer. Om dit probleem tegen te gaan, heeft Interpolis een app bedacht, waardoor kinderen spelenderwijs wegwijs worden in het verkeer. Hartstikke leuk en ook nog eens leerzaam, want kinderen gaan op deze manier voorbereid de weg op.

En oefenen maar!

WegWijsVR bootst levensechte verkeerssituaties na. In deze virtual reality-omgeving kunnen kinderen bij wijze van spreken gewoon thuis op de bank oefenen. En leren ze spelenderwijs beter omgaan met onverwachte situaties die ze ook tegenkomen in hun eigen fiets- of wandeltocht naar school.

Met WegWijsVR kan je kind virtueel oefenen in het verkeer. Dit kan via een app op de tablet of smartphone. Deze is voor iedereen gratis te downloaden in de app store – android + iOS).

 Fietsfeitjes

Wist je dat…

  • Je 10.000 fietsuren nodig hebt om te kunnen fietsen?
  • Het niet in alle culturen normaal is om te kunnen fietsen of een fiets simpelweg te duur is voor ouders?
  • In grote steden als Amsterdam, Utrecht en Den Haag ongeveer 30 procent van de scholen niet meer meedoet aan het Verkeersexamen omdat kinderen niet kunnen fietsen of zelfs geen fiets hebben?
  • Van de kinderen tussen de 6 en 11 jaar, 46 procent met de fiets naar school gaat, 30 procent te voet en ongeveer 20 procent met de auto?
  • Een belangrijke reden dat kinderen met de auto worden gebracht, is omdat ouders erna door moeten naar hun werk? Dan is het makkelijker om op weg naar het werk de kinderen naar school te brengen.