Feestje? Met deze dip steel jij de show

Vul jij al jarenlang je Bugles met roomkaas, maar ben je weleens toe aan een andere dip? Na wat experimenteren ontdekten wij er een die minstens net zo goed samengaat met de pionvormige chips!

De hoorntjes van Bugles zijn van alle tijden, maar het leuke ervan is dat je ze door middel van de dip helemaal eigentijds kunt maken. Aangezien hummus helemaal hip is, waren wij benieuwd of deze goed te combineren is met de snack. Wat bleek? Bugles en tomatenhummus zijn een gouden combi! Probeer het zelf aan de hand van het volgende recept.

Ingrediënten

400 g kikkererwten • 8 zongedroogde tomaten • 6 blaadjes basilicum • 2 teentjes knoflook • 3 el citroensap • 3-5 el water • 4 el olijfolie • 2 el gestampte peterselie • 30 g pijnboompitten • zout, peper en chilipeper naar smaak

Zo maak je het

Laat de kikkererwten en de zongedroogde tomaten uitlekken. Snij de basilicumblaadjes fijn en pers de knoflook. Gooi alle ingrediënten behalve de pijnboompitten en de peterselie in de blender en mix tot een glad geheel. Door het water geleidelijk toe te voegen kun je zelf bepalen hoe dik je de hummus maakt. Let op dat het goedje niet helemaal vloeibaar wordt; hummus mag best een beetje dik zijn.

Schep de hummus in een leuk schaaltje en giet er 1 à 2 eetlepels olijfolie overheen. Garneer met wat blaadjes basilicum en pijnboompitten. Voor een crunchy bite rooster je de pitjes even in een pan.

 

Ken jij een dip die de tomatenhummus overtreft? Laat het weten door een bericht te plaatsen met de hashtag #buglesvultip.

Meer informatie over Bugles vind je op Bugles.nl.