‘Zij geeft sowieso te veel geld aan schoenen uit’

samenwonen en geld

Is jouw schatje bereid jouw schuld af te lossen? Hoe verdelen jullie de kosten als de een veel meer verdient dan de ander? En ziet jouw lief jou liever lelijk en arm óf knap en rijk? Wij gingen de straat op en wierpen stelletjes deze confronterende geldvragen voor de voeten.

VIVA samen met Aegon

 

Dat praten over geld alles behalve saai is, zie je in de video hieronder. Geld is niet voor niets één van de belangrijkste oorzaken van ruzies binnen een relatie. Je kunt er nógal over verschillen van mening. Dus voordat je bij elkaar in trekt, is het slim te weten of je op 1 lijn ligt wat betreft de doekoes. Dat merk je natuurlijk wel along the way, maar zoals bij alles, is ook bij geldkwesties praten key.

Kijk mee hoe de stellen op straat reageerden toen we ze een aantal lastige, financiële dilemma’s voorlegden.

Ga er eens lekker voor zitten

Hoe makkelijk geven jullie geld uit? En hoeveel sparen jullie elke maand? Mag dat op een gezamenlijke spaarrekening of gewoon ieder voor zich? En wie draagt straks de zwaarste lasten? Heb je geen idee, dan valt er nog heel wat te bespreken bij jullie thuis. Neem de tijd om de financiële kant van een relatie en samenwonen te bespreken met je lief. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan als jullie uit elkaar gaan. Of erger, als een van beiden overlijdt.

 

Honey, let’s talk money

Wij snappen ook wel dat je liever over andere dingen praat dan geld. Maar met het online kaartspel Honey, let’s talk money maakt Aegon praten over geld een soort Truth or Dare. Retespannend dus. Dit leuke kaartspel kun je prima op de zaterdagavond met een borrel spelen. Het helpt jullie op een laagdrempelige manier te praten over geld. Want bij samenwonen komt helaas meer kijken dan alleen een verliefde blik in je ogen.

geldzaken bij samenwonen