Geld overhouden? Doe belastingaangifte!

belastingaangifte

Misschien is het niet het allerleukste klusje ooit, maar wel belangrijk: je belastingaangifte. Als je ervoor zorgt dat al je gegevens bij de Belastingdienst bekend zijn, weet je des te eerder of je nog geld terugkrijgt waarmee je die toffe trip kunt betalen of dat leuke jurkje kunt kopen.

VIVA samen met de Belastingdienst

Het is weer zover, maar waar moesten we nou ook alweer allemaal op letten? Hoe weet je welke door jou gemaakte kosten fiscaal aftrekbaar zijn? En hoe en wanneer doe je op de goeie manier aangifte? Wij (oké, en de Aangiftechecklist) helpen je een handje. 

To do

Om te zorgen dat jouw informatie correct bij de Belastingdienst bekend is, is het belangrijk om alle gegevens te checken die al zijn ingevuld. Andere bedragen zul je zelf moeten opgeven. Je kunt aangifte doen tussen 1 maart en 1 mei. Doe je het vóór 1 april, dan weet je waarschijnlijk voor 1 juli al of je eventueel geld terugkrijgt of onverhoopt iets moet terugbetalen. Dus hoe eerder je je aangifte doet, hoe eerder je weet of je nog wat overhoudt om mee te shoppen.

Doe jezelf niet tekort

Je hoort weleens iets over studie- of zorgkosten die aftrekbaar zouden zijn, maar weet jij niet voor welke kosten dat geldt? Dat is helemaal niet gek, maar wel zonde. Want je kúnt er financieel voordeel van hebben. In de Aangiftechecklist staat precies beschreven welke kosten wel en niet aftrekbaar zijn. Zo kun je soms de uitgaven die je doet bij de aan- of verkoop van een huis terugkrijgen, en natuurlijk de rente die je aan je hypotheek betaalt. Sommige studiekosten, zoals je boeken, mag je ook aftrekken.

In de Aangiftechecklist zie je snel en overzichtelijk welke kosten aftrekbaar zijn. Ook ontvang je daar hulp om correct én volledig belastingaangifte te doen. Klik hieronder om naar de Aangiftechecklist te gaan.

»Naar de Aangiftechecklist «