Een gezond ochtendritueel in 5 stappen

gezond ochtendritueel

Positief en energiek je dag beginnen? Dat doe je met een gezond ochtendritueel! Want wie de dag goed begint, heeft daar de rest van de dag profijt van. Maar hoe? Een gezond ochtendritueel in vijf eenvoudige stappen.

VIVA samen met Otrivin Natural Aloe Vera

Mediteer

Ben jij een bezig bijtje en loopt jouw agenda wekelijks over van de werkafspraken, privéafspraken en een lange to do-lijst? Dan is het belangrijk om af en toe je rust te pakken en te ontstressen. En wanneer kan dit nu beter dan in de schemerige ochtend? Mediteren hoeft niet lang te duren. Het kan al heel eenvoudig door nadat je wekker gaat even vijf minuten met je ogen dicht rechtop in bed te zitten, en slechts te luisteren naar de geluiden om je heen.

Spring onder de douche
Voel jij je ’s ochtends niet bepaald fris en fruitig zodra je wekker gaat? Spring dan eerst even onder de douche, en zet ‘m het liefst iets kouder dan je gewend bent. Door de koude temperatuur wordt je lichaam goed geactiveerd. Oftewel: je wordt geconcentreerder en scherper. Laat die belangrijke presentatie maar komen, jij bent er klaar voor!

Eet een healthy ontbijt
Ze zeggen niet voor niets dat je ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Een gezond ontbijt geef je energie voor de hele dag. Zo zit je niet om tien uur ’s ochtends knikkebollend in die (e-)meeting en eet je minder (ongezonde) snacks tot aan je lunch. Wat is dan een gezond ontbijt? Denk aan een havermout-ontbijt, een groene smoothie, kwark met fruit, yoghurt met granola of een volkoren boterham. En vergeet niet te drinken: water, (plantaardige) melk of een kop thee bijvoorbeeld.

Beweeg
Wil je de dag nóg beter beginnen? Begin je dag dan sportend. Het vergt misschien wat discipline om je wekker een halfuur of een uur eerder te zetten dan normaal, maar je krijgt er een enorme energieboost van. Ga een rondje hardlopen of begin je dag met een (online) lesje yoga. Wil je iets laagdrempeliger beginnen? Ga dan voor wat rek- en strekoefeningen thuis en ga bijvoorbeeld op de fiets naar je werk of loop een rondje buiten voordat je (thuis) aan het werk gaat.

Reinig en verzorg je neusholten
Gezond en verzorgd je dag beginnen, betekent ook dat je je luchtwegen goed verzorgt. Begin je dag daarom met een dagelijkse neusspray. Otrivin Natural Aloe Vera* neusspray is een 3-in-1 dagelijkse neusverzorging. De isotone zeewateroplossing is zonder conserveermiddelen en 100% natuurlijk. Het bevat natuurlijk poeder van de Aloe Vera plant, die bekend staat om zijn verzachtende en hydraterende eigenschappen. Otrivin Natural Aloe Vera reinigt, verzacht en hydrateert en spoelt allergenen en onzuiverheden weg. Je kunt de neusspray dagelijks gebruiken en hij is geschikt voor volwassenen en kinderen ouder dan 2 jaar.

*Otrivin Natural Aloe Vera is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.