Een gezonde lunchtrommel voor je kind: zo fiks je dat

gezond tussendoortje kind

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 1 op de 6 kinderen dagelijks voldoende fruit eet op een dag. Ze vinden het niet lekker of willen het niet eten op school: dat zou niet altijd makkelijk zijn. Meer dan een kwart van de kinderen neemt het fruit wat hun ouders in hun lunchbox hebben gestopt, dus weer mee naar huis. Say what? Gelukkig is er nu BEAR: een nieuw tussendoortje dat lekker én gezond is. Wij zetten vier weetjes over BEAR op een rij. 

  1. De Britse personal trainer Hayley Gait-Golding werd voortdurend geconfronteerd met brommende ouders die het lastig vonden om kinderen fruit te laten eten. Ze bedacht daarom in 2009 de BEAR Yoyo’s zodat er meer gezonde tussendoortjes zijn voor kinderen, vooral voor momenten wanneer vers fruit moeilijker te eten is en kinderen eerder voor een ongezonder tussendoortje gaan zoals onderweg of op school.
  2. De BEAR Yoyo’s worden gemaakt van gedroogd vers fruit en een beetje groente, zonder onzinnige toevoegingen. Dus 100% natuurlijk, zonder toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen, concentraten, stabilisatoren en andere mysterieuze ingrediënten. Het tussendoortje is verkrijgbaar in vier smaken: aardbei, mango, framboos en appel. Zo bestaat de BEAR Mango uit enkel appels, peren en mango. Dat is alles.
  3. BEAR leert kinderen ook meer over de wereld. Elke verpakking bevat een avonturenkaart van een land in de wereld van BEAR. De kaarten staan vol leuke feitjes over het land. Bij het verzamelen van 10 bearcodes (barcodes), kunnen kinderen een gratis wereldkaart en stickervel aanvragen bij BEAR in de Grote Grot om alle avonturen bij te houden.
  4. BEAR wordt geproduceerd in Zuid-Afrika en biedt daar werkgelegenheid aan vrouwen in de regio. Sinds 15 augustus ligt dit tussendoortje ook in de Nederlandse schappen. De BEAR Yoyo’s zijn verpakt per 5 zakjes en verkrijgbaar bij Jumbo (2,84) en Albert Heijn (2,99).

Meer weten over dit gezonde tussendoortje zonder onzinnige toevoegingen? Check bearnibbles.nl.