Goed voorbereid op vakantie: zo doe je dat

dokter

We gaan graag goed voorbereid op reis. We zoeken de beste restaurants, de leukste cafeetjes en fijnste stranden al thuis op, zodat we tijdens onze vakantie niet voor verrassingen komen te staan.

Wat betreft medische zorg op vakantie, zijn we meestal een stuk minder goed voorbereid. Een spoednummer van de alarmcentrale of zorgverzekeraar hebben we vaak niet bij ons, en weet jij hoe je in de taal van het land waar je bent vraagt waar je een dokter kan vinden? Dat geldt ook voor Anna (29), die ziek werd tijdens haar citytrip naar Valencia. “Op de tweede dag van mijn trip werd ik wakker met een ontzettend dik oog en knallende koppijn. Na een handen-en-voeten-gesprek van een half uur begreep de hotelmedewerker eindelijk dat ik een dokter nodig had, maar die bleek amper Engels te spreken.”

In het geval van Anna had het heel fijn geweest als ze wist dat ze haar vraag eenvoudig kon stellen aan een Nederlandse medisch specialist. Goed nieuws: dat kan! Met App de Vakantiedokter van Zilveren Kruis kan je tijdens je vakantie geholpen worden, zodat je beter weet waar je aan toe bent.

De voordelen van App de Vakantiedokter op een rij:

  1. Direct contact App je vraag of stuur een foto van je klacht aan een medisch expert en krijg binnen 24 uur een reactie in het Nederlands.
  2. Goed voorbereid App de Vakantiedokter geeft praktische zorgtips voor vertrek en tijdens je vakantie.
  3. Zorgeloos op reis Doordat je je vakantiedossier invult, is je reisbestemming bekend. Zo kan de Vakantiedokter je beter helpen.

App de Vakantiedokter is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android, ook als je niet verzekerend bent via Zilveren Kruis.

Meer tips om goed voorbereid op vakantie te gaan? Klik hieronder!

»GOED VOORBEREID OP VAKANTIE GAAN DOE JE ZO «

Terug van vakantie en wil je toch nog even langs de dokter? Bereid je dan voor met de handige Slimme Vragenlijst van Zilveren Kruis. De lijst is een handig hulpmiddel om vragen te stellen tijdens het doktersbezoek.

Beeld iStock