Je goede voornemens volhouden dankzij 1 stuk fruit

goede voornemens

Goede voornemens maken, dat kunnen we wel. Ze volhouden is een ander verhaal. Maar daar hebben we dit jaar de ideale oplossing voor: een kiwi. Dit harige vitaminebommetje helpt je direct om de 4 meest voorkomende voornemens vol te houden. 

 

 1. Vaker sporten

  Door ál die decemberborrels en -festiviteiten kwam het er afgelopen maand even iets minder van. Maar nu is het tijd om weer in beweging te komen. Extra motivatie nodig? Met een kiwi in je pre-workoutritueel wordt je sportieve gedrag extra beloond. Kiwi’s hebben namelijk het bijkomende effect dat glucose minder snel door het lichaam wordt opgenomen en langzaam in de bloedbaan wordt vrijgegeven. Eet een kiwi voor je gaat sporten en je profiteert van deze trage energieafgifte. Groene kiwi’s bevatten bovendien een wonder-enzym dat voedingseiwitten sneller afbreekt. Lang verhaal kort: eiwitten worden sneller opgenomen door de spieren.

 2. Rust nemen

  Het fijne van sporten is dat je daarna ook rust moet nemen. Want in een tijd van fitte lijven en hoge verwachtingen op werk, vergeten we nog weleens om ook voldoende op te laden. Gelukkig is daar Netflix to the rescue. Lekker relaxen en 100 procent me-time. Maar tijdens het bingewatchen is de verleiding om te gaan snacken ook groot. Je lepel in een beker ijs zetten, gaat dan ongemerkt. Maar past natuurlijk niet bij die positieve plannen voor het nieuwe jaar. Zet je lepel daarom eens in een kiwi. Dat hapt minstens net zo lekker weg en past wél in je plaatje.

 3. Gezonder eten

  Zowel sporten als rust nemen passen bij een gezonder leven. Net als het aanpassen van je voedingspatroon. Focus niet alleen op wat je niet mag, want dan wordt het verlangen alleen maar groter en zijn je voornemens bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Zorg dat je beter weet en beseft waarom je iets beter wel of niet kunt eten. Kiwi’s behoren bijvoorbeeld tot de meest voedzame vruchten en zitten boordevol vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen. Goed voor je energie, spijsvertering, immuunsysteem en dus voor jou.

 4. Meer energie

  Behoefte aan een vitamine-boost? Zespri kiwi’s zijn één van de grootste bronnen van vitamine C van alle groenten en fruit en bevatten meer dan drie keer zoveel vitamine C als sinaasappels! Eén Zespri kiwi per dag voorziet je van je dagelijkse vitamine C behoefte. Vitamine C geeft je energie en zorgt dat je vitaal de dag door komt en je minder snel moe voelt. Een bijkomend voordeel voor beautyqueens: het helpt je huid gezond te houden. Zo krijg je goed voornemen nummer 5 er gratis en voor niks bij!

Eén kiwi, een jaar lang vitaal

Dus, keep it simple en zorg dat die fruitschaal vol ligt met groene kiwi’s (die zijn het hele jaar lekker!) als dagelijkse reminder aan een sportief, chill, gezond én energiek 2020. Want dat wensen wij jou natuurlijk toe!