McDonald’s onder de loep: de Maestro Burger

McDonald's

Hoe gaat McDonald’s om met voedselveiligheid? Wat zit er nou eigenlijk in zo’n Hamburger? En welke verantwoorde keuzes zijn er? VIVA’s Patricia Groot zoekt het in Good Food voor je uit. Deze week: de Maestro Burger.

Nieuw: de Maestro Burger

Van een goede Hamburger op z’n tijd kan ik enorm genieten. Het water liep me dan ook in de mond toen McDonald’s me voorstelde aan hun nieuwste aanwinst: de Maestro Burger. Een stevige burger, rijk van smaak, op een broodje met sesam en maanzaad, geserveerd met een plak natuurlijk gerijpte cheddarkaas, knapperige sla, rode uienringen, bacon, ketchup en Wild Mustard-saus. Maar hoe is de Hamburger eigenlijk ontstaan? Weetjes over de bekendste burger.

1968 is het geboortejaar van ‘s werelds bekendste burger, de Big Mac. Bedacht door McDonald’s franchisenemer Jim Delligatti in de omgeving van Pittsburgh.

McDonald’s kan de herkomst van het vlees van elke Hamburger heel snel herleiden tot de boerderij, als dat nodig is.

Volgens de legende stopten Tartaarse ruiters een stuk rundvlees tussen zadel en paard, waardoor het onderweg mals werd. Vervolgens hakten ze het in kleine stukjes en aten het rauw.

HAMBURGIn Hamburg vonden ze dat de rauwe tartaar een stuk lekkerder werd als ze ’m licht opbakten; de Hamburger was geboren.

Bij een stevige burger als de Maestro Burger horen stevige frieten, vindt McDonald’s. Daarom introduceren ze Boerenfriet met mayonaise.OUDE HAMBURGER

De eerste echte hamburger on a bun is waarschijnlijk gemaakt door Oscar Bilby uit Tulsa, Oklahoma. Zijn vrouw Fanny maakte er sourdough breads (zuurdesembroodjes) bij.

WINKELIn 1971 werd het eerste McDonald’s restaurant in Nederland geopend, dat was de allereerste McDonald’s in Europa.

De Hamburgers die McDonald’s in Nederland verkoopt, zijn bereid met 100% rundvlees van voornamelijk melkkoeien uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië.

 

Heb jij een vraag over McDonald’s?

Stel ’m op viva.nl/goodfood. Wie weet ga ik voor je op onderzoek uit en lees je het antwoord binnenkort in VIVA! De eerste 25 personen die een vraag insturen, krijgen een gratis menu bij McDonald’s!