McDonald’s onder de loep: Salades

Hoe gaat McDonald’s om met voedselveiligheid? Wat zit er nou eigenlijk in zo’n Hamburger? En welke verantwoorde keuzes zijn er? VIVA’s Patricia Groot zoekt het in Good Food voor je uit. Deze week: Salades.

IMG_3747Hoe verantwoord zijn de Salades van McDonald’s? Veel bezoekers van viva.nl/goodfood vragen zich af waar de sla eigenlijk vandaan komt. En waar kun je de hoeveelheid vet en het aantal calorieën opzoeken? Om antwoord te krijgen op die vragen, bel ik Eunice
Koekkoek van McDonald’s Nederland.

Waar komt de sla vandaan? 

Eunice: “De ijsbergsla die we naast de Salades ook gebruiken om onze burgers mee te bereiden, komt in de zomerperiode voor het grootste deel van eigen bodem. In de winterperiode komt de sla uit warmere landen, zoals Spanje, Frankrijk en Italië, maar de kroppen worden wel altijd in Nederland verwerkt en verpakt. Tomaten komen in de zomer uit Nederland en België en in de winter uit Spanje, Marokko, Polen en van de Canarische eilanden.”

Hoe is de kwaliteit?

“Keurmeesters van ons groentesnijbedrijf controleren elke levering van de verschillende soorten sla op kwaliteit. Daarna wordt de sla gesneden, meerdere keren gewassen met ijswater en verpakt. Elke verpakking krijgt een label met een volgnummer. Met dat nummer kan worden achterhaald waar de sla geteeld is en wanneer hij is geoogst, verwerkt en verpakt. De tomaten volgen bijna dezelfde route.”Salade

Keuze uit twee soorten

“Je kunt kiezen uit twee lekkere verse maaltijdsalades: de Nicoise Salade en de Caesar Salade. En wat dacht je van een Side Salad in plaats van een portie Franse Frietjes bij je burger?”

En hoe zit het met de calorieën?

Op mcdonalds.nl, de McDonald’s app en de achterkant van de placemat in de McDonald’s-restaurants vind je de voedingswaarden van de producten van McDonald’s. En via mcdonalds.nl/etenweter kun je producten vergelijken. VIVA-lezer Michelle testte het: “Wat zitten er weinig calorieën in de Caesar Salade! Die kan ik beter eten dan een bord boerenkool met worst. Ook de hoeveelheid vetten en suikers valt mee.”

Heb jij een vraag over McDonald’s?

Stel ’m op viva.nl/goodfood. Wie weet ga ik voor je op onderzoek uit en lees je het antwoord binnenkort in VIVA! De eerste 25 personen die een vraag insturen, krijgen een gratis menu bij McDonald’s!