McDonald’s onder de loep: vis en fruit

McDonald's

Hoe gaat McDonald’s om met voedselveiligheid? Wat zit er nou eigenlijk in zo’n Hamburger? En welke verantwoorde keuzes zijn er? VIVA’s Patricia Groot zoekt het voor je uit. Deze week: McKibbeling en Vers Fruit.

We krijgen geregeld te horen hoe belangrijk het is om elke dag twee stuks fruit te eten en elke week een portie vis. Maar is het wel echt zo’n big deal voor een gezond eetpatroon, en zo ja: waarom?

Food-expert Yneke Vocking: “Voor een gezond eetpatroon is het inderdaad verstandig om twee stuks fruit en één of twee porties vis per week te eten. Fruit bevat namelijk veel voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en vezels – die laatste zorgen voor een goede werking van je darmen. Wat fruit ook erg populair maakt, is wat er juist níet in zit: veel calorieën. Vandaar dat het geldt als verantwoord tussendoortje. Vis bevat weer andere voedingstoffen die nodig zijn voor een gezond eetpatroon. Zoals vet uit vis, dat met name erg goed is voor je hart- en bloedvaten. Goed idee dus van McDonald’s om de keuze voor nét wat verantwoorder te vergemakkelijken met bijvoorbeeld zo’n bakje vers fruit op woensdag. Dat je nu voor vis kunt kiezen, is ook mooi.”mckibbeling_6pcs_800596_with_sauce_msc_v2

McKibbeling

Per 2015 heeft McDonald’s de McKibbeling in alle 242 restaurants geïntroduceerd. Ook is de nieuwe visvariant toegevoegd aan het Happy Meal, zodat ook de kleine gasten een verantwoorde keus kunnen maken.

Wist je dat

…kibbeling eigenlijk gefrituurde kabeljauwwangen zijn?
…een kabeljauw gemiddeld 80 à 90 centimeter lang wordt en een olijfgroene en bruingevlekte rug heeft?
…kabeljauw zich voornamelijk voedt met kreeftjes, krabjes, garnalen, vissen en mosselen?

FruitFruitige Woensdag

Elke eerste woensdag van de maand is het je lucky day, want op Fruitige Woensdag krijg je bij aankoop van een Happy Meal een bakje vers fruit. Welke fruitstukjes erin zitten, verschilt per seizoen.

Heb jij een vraag over McDonald’s?

Stel ’m op viva.nl/goodfood. Wie weet ga ik voor je op onderzoek uit en lees je het antwoord binnenkort in VIVA! Volgende keer: voedselveiligheid en allergenen.