Handige apps om meer tijd voor elkaar te hebben op vakantie

Handige apps voor op vakantie

Work hard, relax hard. Janneke (28) en Marco (26) zijn toe aan een welverdiende vakantie, maar hoe maak je nu zoveel mogelijk tijd voor elkaar vrij? Door je niet druk te maken over bijzaken én met behulp van een aantal handige reis-apps.

VIVA samen met TUI

Wie zijn dat eigenlijk, Janneke en Marco? Het TUI SBS Lastminute Love Team maakt vier happy en soms wat minder happy couples blij met een Last Minute vakantie. Dit doen zij via het platform www.toeaantui.nl, waar ook jij kans maakt op een reis. Janneke en Marco zijn de eerste gelukkige winnaars.

Uit onderzoek van TUI blijkt dat 1 op de 5 vakantiegangers tussen de 34-54 jaar aangeeft dat ze tijdens hun vakantie hun partner weer hebben teruggevonden.

Hun verhaal

Momenteel woont het stel bij de ouders van Marco, omdat hun droomhuis in aanbouw is. Janneke: “Sinds 2 jaar zijn we druk bezig met de bouw. Mijn vriend Marco doet alles zelf. Hoe enthousiast we in het begin ook waren, het harde werken begint ons nu een beetje te veel te worden.” 

Marco werkt meer dan 60 uur per week, maar hij blijft volgens Janneke altijd vrolijk. Ze is ontzettend trots op hem, maar de romantiek is wel een beetje naar de achtergrond verdwenen. Janneke: “Wij zijn 7 jaar samen en slechts eenmaal samen op vakantie geweest. Grotendeels omdat we allebei heel hard werken en onszelf niet de tijd gunnen om te ontspannen”.

“We hebben straks een prachtig huis na maanden klussen, maar een beetje quality time zou niet verkeerd zijn”

Onbezorgd genieten

De VIVA-redactie heeft voor Janneke en Marco – en eigenlijk voor iedereen – wat handige en leuke reis-apps op een rijtje gezet. Zodat je je op vakantie zo min mogelijk druk hoeft te maken om bijzaken en maximaal de tijd kan nemen voor elkaar.

  1. Routeplanner: Er zijn veel navigatie-apps op de markt. Kies een app waarin je vooraf gratis de wegenkaarten van je vakantieland kunt downloaden, bijvoorbeeld Here. Op die manier kun je ook offline je navigatie gebruiken. Handig als je een bepaalde bezienswaardigheid zoekt of een adres van een leuke hotspot.
  2. Is dit OK?: Natuurlijk is het leuk om bijzondere souvenirs mee te nemen. Maar we twijfelen toch allemaal weleens wat nu wel en niet mee terug in de koffer mag… De app ‘Is dit OK?’ van de douane biedt de helpende hand, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  3. Rekenhulpje: Als je veel reist, heb je waarschijnlijk ook wel eens met verschillende koersen te maken. Hoeveel is een dollar ook alweer waard en hoeveel rand is een euro? En de wisselkoers van de Britse pond? Download een handig rekenhulpje met alle wisselkoersen en omrekentabellen, zodat je in één oogopslag weet wat je betaalt. Kies voor de iPhone bijvoorbeeld voor Measures, voor Android is XE Currency een aanrader.
  4. Quotes: Ook zo’n liefhebber van reisquotes? Dan is de app Over er een die je wilt downloaden. Met deze app bewerk je gemakkelijk je foto’s en kun je er een mooie quote over plaatsen. Wordt je Instagram, Facebook of Twitter post net wat leuker van!
  5. Duolingo: Met deze taalapp kun je niet alleen heel goed je basis Spaans (of een andere taal) oefenen, door het spelelement is het nog hartstikke leuk ook!

Weet jij nog niet waar je heen wilt? Dan is de app Travellr een goeie. Hier vind je een verzameling van vakantieplaatjes van Instagram die zijn gemaakt door echte mensen, zodat jij kan beoordelen of de bestemming iets voor jou is. Dus geen reisgidsen, wekenlang surfen op het web en het lezen van reviews. Het enige wat jij hoeft te doen is swipen!

En dít is de reactie van Marco

Toe aan TUI

Op vakantie heb je de tijd voor elkaar en kom je weer helemaal tot jezelf. En de nieuwe herinneringen en impulsen zorgen bovendien voor hernieuwde energie! Toe aan zo’n vakantie? Door jouw leukste / mooiste / grappigste vakantieherinnering met ons te delen en te vertellen met wie jij een nieuwe vakantieherinnering wilt maken, maak je kans op een Last Minute vakantie van TUI! Hier kun je meedoen.