Heb jij al een digitaal testament?

Als je er niet meer bent, wat gebeurt er dan met je social media accounts? Misschien gek om daar nu al over na te denken, maar fijn voor de nabestaanden om het alvast geregeld te hebben.

Als je niks regelt, gebeurt er ook niets. Facebook, Twitter, Instagram, alles gaat gewoon door. Gek idee toch? Wil je geen zorgen achterlaten, regel dan nu alvast een aantal zaken. Voor nabestaanden een hele zorg minder.

Lijst maken
Maak bijvoorbeeld een digitaal testament, waarin je laat weten wat er met je digitale accounts gebeurt na je overlijden. Je voegt dan een lijst aan je testament toe met je accounts en toegangsgegevens. Heb je geen testament? Voeg deze lijst dan toe aan je eigen administratie.

Facebook
Je kunt er nu ook al voor zorgen dat je Facebook-pagina na jouw overlijden wordt stopgezet. Maar je kunt er ook voor kiezen dat je profiel dan in een ‘ter nagedachtenis-pagina’ wordt omgezet. Hierop vind je dan geen statusupdates en contactgegevens, maar mensen kunnen er nog wel berichten posten. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Er kan nog meer
Je kunt ook gebruik maken van speciale diensten die pas na overlijden in actie komen. Omdat je de herinnering aan jou levend wilt houden of omdat je nog iets uit wilt dragen. Zo kan LivesOn namens jouw Twitter-account geautomatiseerd Twitter-berichten blijven plaatsen.

Laatste woord
Met de Facebook-app ifidie kun je zelfs regelen dat er na je dood nog berichten van jou geplaatst worden. Kun je bijvoorbeeld toch nog het laatste woord hebben in een jarenlange discussie. Of een dierbare een lieve boodschap meegeven.

Stappenplan
Deadsocial biedt onder het motto you only die once (so be prepared) gratis ‘life planning tools and services’ aan. Een soort stappenplan zodat je weet waar je aan moet denken als jouw einde nadert. Maar dat zou je nu natuurlijk ook al heel goed kunnen doen!