8 herkenbare nadelen van thuiswerken (+ win en laat ze tackelen door de WUNK)

thuiswerken

Bij veel bedrijven is het tegenwoordig niet meer dan normaal dat werknemers een of meerdere dagen per week thuiswerken. De technologie maakt het makkelijk, het is milieuvriendelijk en scheelt (reis)tijd. Maar thuiswerken is niet altijd rozengeur en maneschijn. Deze 8 nadelen herkent iedere thuiswerker!

  1. Je mist de kantoorroddels Niks geen gezellig praatje bij het koffiezetapparaat. De laatste updates, roddels en babynieuws mis je áltijd.
  2. Werk je wel veilig? Op kantoor werk je in een beveiligde internetomgeving, maar is dit thuis ook zo? Zo niet, dan kan het zomaar dat jouw belangrijke werk voor iedereen te bekijken is.
  3. Kat op je toetsenbord Hartstikke handig natuurlijk, dat je de hele dag thuis bent om je kat, hond of ander huisdier eten te geven, maar grote kans dat zij denken dat ze de hele dag met je kunnen spelen. Lees: je kat ligt op je toetsenbord en je trouwe viervoeter staat om het uur naast je met z’n riem in z’n bek.
  4. Wifi-stoorzenders Ben je net lekker bezig met het bijwerken van je mailbox of dat ene project, stoort je wifi. Dat zou zo maar eens aan je magnetron kunnen liggen. Die zit namelijk op dezelfde frequentie als je draadloze netwerk en stoort daarom je wifi als je ‘m gebruikt. En anders zou het zomaar je gamende buurman kunnen zijn, die op hetzelfde wifi-kanaal zit als jij.
  5. Lastig overleggen Op kantoor loop je snel even naar je collega toe als je een vraag hebt. Als je thuiswerkt gaat overleggen via een video-call, maar dit gaat ook niet altijd van een leien dakje. Vanwege de slechte wifi blijft je beeld maar vastlopen… Hmpf.
  6. Nee, ik ben niet vrij Als je een dagje thuiswerkt, heeft je omgeving snel de neiging om te denken dat je vrij bent. Oké, je computer staat aan, maar als je toch thuis bent, kun je ook wel even de was opvouwen, boodschappen doen voor oma of gezellig ergens lunchen. Ehm nee, niet dus.
  7. Even geduld aub Het versturen of downloaden van grote documenten vergt thuis wat meer geduld dan op je werk. Je internet is thuis nu eenmaal vaak minder snel dan op kantoor.
  8. Waar is die airco? Als buiten de mussen van het dak vallen van de hitte, zit je op kantoor niet eens zo slecht. Nou ja, als je écht moet werken dan. Want met die loeiende airco op kantoor heb je niet eens door dat het zo warm is buiten. Nee, dan thuis. Helaas reikt wifi  niet tot in de tuin anders had je lekker in dat schaduwhoekje kunnen gaan zitten.

Klaar met die wifi-problemen tijdens het thuiswerken?

Je hebt niet op alle bovenstaande uitdagingen invloed, wél heb je invloed op je wifi-verbinding thuis. Met TP-LINK’s Archer C3200 draadloze Tri-Band Gigabit Router heb je altijd snelle wifi, of je nou buiten of binnen wilt werken. De router maakt gebruik van maar liefst drie wifi-kanalen waardoor je meerdere draadloze apparaten, zoals laptops, tablets en mobiele telefoons met het netwerk kan verbinden, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid en kwaliteit van de wifi-verbinding. Lees hier meer over deze router.

Win de WUNK

Kun jij dat wel gebruiken? De WUNK (wifihunk) to the rescue! Doe mee aan onze winactie en maak kans op tips van een WUNK – met alle wifi-expertise die je maar kunt wensen – én ontvang de TP-LINK Archer C3200 draadloze Tri-Band Gigabit Router, zodat je de beste internetontvangst ooit hebt. Ook ontvang je een powerbank (mobiele USB oplader) die superhandig is voor op vakantie of op een festival.

De WUNK komt graag maandag 29 augustus, dinsdag 30 augustus of woensdag 31 augustus bij je langs. Vul hieronder het winformulier in als je dan thuis bent om zijn tips, de router en de powerbank in ontvangst te nemen.

Het is niet meer mogelijk om mee te doen aan deze winactie.