Hier worden je ogen heel blij van

Ogen worden blij van daglenzen

Elke lensdrager kent de mogelijke struggles wel: droge, geïrriteerde ogen, lenzen die je voelt zitten en gedoe met lenzenvloeistof en kwijtgeraakte exemplaren. Maar heb je weleens gedacht aan daglenzen? Er zitten zoveel voordelen aan, helemaal als je nog op vakantie gaat! Vijf redenen waarom jij niet zonder daglenzen kunt, op vakantie, maar eigenlijk altijd.

VIVA samen met Alcon

Makkelijk afwisselen met je (zonne)bril

Heb jij voor overdag een (zonne)bril op sterkte? Gelijk heb je: fijner voor je ogen als ze de hele dag naar een scherm staren maar ook aan het zwembad of op het strand. Maar ’s avonds aan het diner vind je het misschien toch wel mooi om geen bril te dragen. Daglenzen zijn ideaal voor parttime lenzendragers. Je draagt ze gewoon wanneer je zin hebt.

Op vakantie wordt alles sneller vies

Vakantie is heerlijk, maar omdat je veel buiten bent en meer zweet word je sneller vies – en je lenzen dus ook. Daarom is het ideaal als je elke dag een nieuw paar lenzen hebt. Geen gedoe met vlekken en zandkorrels op je lenzen, verouderde lenzenvloeistof en lenzen die kwijtgeraakt zijn in het zwembad of de zee.

Je hoeft je niet druk te maken over je lenzenvloeistof

Wist je dat de bacteriën in je lenzenvloeistof zich sneller vermenigvuldigen als deze te warm wordt? En in de koelkast  bewaren is geen goed alternatief. Bij daglenzen hoef je je hier niet druk om te maken. Daarom zijn daglenzen ook de meest hygiënische lenzen.

Het maakt niet uit hoe de dag loopt

Structuur? Uh, die is soms ver te zoeken in jouw leven. De ene dag blijf je veel te lang op kantoor hangen, de andere slaap je te kort. En dan weer heb je een borrel en besluit je dat het gezelliger is bij je vriendin te blijven logeren. Oh, en je moet ook nog ergens sporten tussendoor. Klinkt dit als jouw leven? Jij bent de ideale kandidaat voor daglenzen. Als je er tenminste wel aan denkt altijd een extra paar op zak te hebben.

Draagcomfort

Of je nu nog op vakantie gaat of voorlopig op kantoor zit, daglenzen kunnen makkelijker in gebruik zijn dan maandlenzen. En dan met name daglenzen van goede kwaliteit, zoals DAILIES TOTAL1®-lenzen. De daglenzen van dit merk dragen zo comfortabel dat je vergeet dat je ze in hebt¹. Met bijna 100% water op het buitenste oppervlak, is het draagcomfort maximaal². De kwaliteitslenzen behouden hun gladde, zijdezachte oppervlak zelfs na 16 uur dragen³! Bovendien laten de DAILIES TOTAL1®-contactlenzen meer zuurstof door dan andere veelgebruikte daglenzen, waardoor je ogen gezond blijven en er gezond uitzien4. Nieuwsgierig? Je kunt de DAILIES TOTAL1®-contactlenzen nu vijf dagen proberen met € 15 korting*!

  1. Perez-Gomez I, Giles T. European survey of contact lens wearers and eye care professionals on satisfaction with a new water gradient disposable contact lens. Clin Optom. 2014;6:17-23
  2. Angelini T, Nixon R, Dunn A, et al. Viscoelasticity and mesh-size at the surface of hydrogels characterized with microrheology. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2013; 54: E-Abstract 500.
  3. Maissa C, Martin A, Kramer D, Nelson J, DeCenzo-Verbeten T. Evaluation of the lubricity of DAILIES Total1 contact lenses after wear. Optom Vis Sci. 2014; 91:E-abstract 145195.
  4. Based on the ratio of lens oxygen transmissibilities, among daily disposable lenses; Alcon data on file, 2010

*exclusief eventuele aanpaskosten, voorwaarden bij uw contactlensspecialist