Hoe overleef je financieel gezien een break-up?

Een break-up: altijd verdrietig en pijnlijk. Terwijl je nog vol in de ontkenningsfase zit en nergens aan kán en wil denken, moeten er ook nog eens belangrijke financiële beslissingen worden gemaakt. Dat is wel het laatste waar je zin hebt. Financieel gedoe, terwijl je liefdesverdriet hebt. Hoe ga je daarmee om?

Viva samen met Aegon

Een koophuis, een gezamenlijke auto, een hond waar jullie gek op zijn: wanneer je uit elkaar gaat, kom je erachter hoeveel je samen deelt en hoe lastig het kan zijn om hier een verdeling in te maken. Want hoe bepaal je wie er in het huis blijft wonen? Wat doen jullie met de auto? En wie neemt de zorg voor jullie huisdier op zich? Aegon begrijpt dat je totaal niet zit te wachten op geldkwesties rondom een break-up. Want financiële beslissingen maken met een hoofd dat er niet altijd bij is, is niet ideaal. Daarom helpt Aegon je een handje. Met deze tips kom jij in ieder geval niet in de financiële problemen.

1. Breng je papierwerk op orde

Goed met geld worden

Veel mensen denken dat ze hun financiën helemaal onder controle hebben. Maar als je éven doorvraagt, blijkt dat toch tegen te vallen. Hoe zit dat bij jou? Zijn alle verzekeringen nog up-to-date? Hoeveel pensioen wordt er opgebouwd? En is dat voldoende? Geldzaken kunnen lastig en ingewikkeld zijn; doe daarom de Goed met Geld test van Aegon. Dit is een korte test van een paar minuten om te kijken hoe goed jij bent met geld en hoe je nog beter wordt. Want een gezonde financiële toekomst tegemoet gaan, willen we toch allemaal?!

Beeld iStock

Lees ook: Minder geld te besteden dan voorheen; hoe doe je dat?