Zó maak je van jouw balkon een droombalkon

VIVA & KARWEI droombalkon

VIVA samen met KARWEI

Een balkon hoeft niet groot te zijn om er iets heel leuks van te maken. Met deze tips maak je binnen no-time van jouw balkon een klein outdoor paleisje, waar je deze zomer van kunt genieten met je vriendinnen.

1. Pallet meubels
Als het lekker weer is wil je het liefst buiten zitten. Als je een kleine buitenruimte wilt inrichten met meubels, is een bankje van pallets een goede manier om zitplekken te creëren. Klein maar fijn, en super knus. Bovendien gemakkelijk te maken. In deze DIY geeft interieurblogger Elisah je tips voor een budgetproof loveseat, die zij ontwikkelde in samenwerking met KARWEI.

2. Balkonbar
Hoe klein je tuin of balkon ook is, je wilt er van genieten, en daar zijn genoeg slimme oplossingen voor. Naast een leuk bijzettafeltje om je hapjes en drankjes op te plaatsen, kun je bijvoorbeeld ook een balkonbar maken! Gebruik deze bar als tafeltje of vensterbank op je balkonreling.

3. DIY Lichtsnoerstandaard
In de zomermaanden wil je natuurlijk tot laat op je balkon zitten. Een leuk lichtsnoer zorgt voor de nodige sfeerverlichting. Je kunt ook zelf aan de slag gaan met deze DIY Betonnen voet voor lampjessnoer van KARWEI. Elisah probeerde het voor je uit. Conclusie: Zó gemaakt en 200% sfeerverhogend! Je maakt de staanders van vurenhouten palen die je in beton giet. Draai er schroefhaken in en ze zijn klaar om er een snoer lampjes of cotton ball-lights aan op te hangen.

Lichtsnoerstandaard Elisah

Benodigdheden:

  • 2x een zak KARWEI betonmortel van 25 kilo.
  • 1x set schroefhaken 40 mm.
  • 2x een bouwemmer van 12 liter.
  • 2x balk bouwhout vuren geschaafd.
  • 1x stanleymes.
  • 1x KARWEI lichtslinger.
  • 3 liter water.
  • Iets om het beton mee te mixen (zoals een schep).

Elisah: “Mix 1 zak betonmortel per emmer met 3 liter water. Let wel: dit is heel zwaar dus enige hulp is zeker aan te raden. Mix steeds een beetje beton met water en ga zo door tot aan de rand van de emmer. Je kunt het beton met van alles roeren: een stuk hout of zoals ik deed met een schep. Is eenmaal alles gemixt? Zet dan per emmer een balk in het midden. Let wel: het beton is in het begin nog vloeibaar, dus zorg dat je de emmer in een hoekje van de tuin zet waar het niet waait. Check elk uur even hoe het met de balk staat en of hij niet scheef gaat staan. Laat vervolgens het beton 3 dagen drogen. Na 3 dagen is het beton zo hard als wat. Met een stanleymes snijd je de emmer gemakkelijk los van het beton. Ook hier is het fijn om wat hulp te krijgen want de emmer is loeizwaar. Is de standaard eenmaal van zijn jasje ontdaan, dan is het tijd om de schroefhaak boven in beide balken te schroeven. Vervolgens zet je aan het einde van je eettafel een standaard. Hang de lichtslinger op aan beide haken et voila; je eigen budgetproof standaard is klaar”.

DIY lichtsnoerstandaard

4. Lekker hangen
In de jaren 70 ontkwam je er niet aan, hangplanten bungelden overal. En ze zijn nu helemaal terug! Vooral op een balkon en veranda zijn hangplanten weer populair. Het gaat echter niet alleen om de plant, een bijzondere pot is minstens zo belangrijk. Een bijzonder pot, die creëer je lekker zelf met deze leuke DIY plantenhanger. Een ander leuk item voor een iets groter balkon is een kweekkast. Je kunt dan je eigen kruiden en groentes kweken!

5. Bluetooth speaker
Genieten van een fijn achtergrondmuziekje? Ga voor draadloze luidsprekers. Het grootste voordeel van draadloze luidsprekers: ze hoeven niet perse in de buurt van de muziekbron te staan. Een wireless speaker is de perfecte oplossing voor zowel binnen als buiten gebruik. Sluit hem aan op je telefoon en afspelen maar, die favoriete playlist. Nu ben je klaar voor de zomer!

Tuin inspiratie & advies van KARWEI
Het seizoen van lekker lang buitenleven is weer van start gegaan, dus is het hoog tijd om je tuin, terras of balkon zomerklaar te maken. Ben je hiervoor op zoek naar inspiratie of advies? KARWEI inspireert je met de nieuwste tuintrends en helpt om het buiten klussen nog makkelijker te maken. De KARWEI klusadviezen en -video’s geven duidelijke instructies, tips en zelfs een boodschappenlijst. Zo is het niet meer moeilijk om je eigen tuin gezellig te maken!

Over Elisah Jacobs
Elisah Jacobs is eigenaar van woonblog InteriorJunkie.com. Naast dagelijkse tips & tricks om je huis echt thuis te maken, fotografeert ze ook inspirerende huizen, schrijft ze over haar favoriete woonadresjes in binnen- en buitenland, maakt ze video’s voor haar YouTube kanaal en vlogt ze over alles wat achter de schermen van Interior Junkie HQ gebeurt. Haar credo: “I like my money right where I can see it: in my interior.”

Elisah Jacobs