Zó organiseer jij een geslaagd tuinfeest (on a budget)

Barbecue party

VIVA samen KARWEI

Met mooi weer is het hartstikke lekker om een feestje naar buiten te verplaatsen. VIVA heeft handige tips voor een geslaagd tuinfeest. En met de tips van Elisah Jacobs, een van de grootste interieurbloggers van Nederland, doe je dit bovendien budgetproof.

1. DIY meubels

De zomer is in aantocht en je nodigt je vrienden en vriendinnen graag uit voor een borrel bij jou in de tuin. Maar waar haal je genoeg zitplek vandaan? Tijd om aan de slag te gaan met deze super makkelijke DIY van KARWEI: van pallets een gezellige – en budgetproof – loveseat maken.

Benodigdheden:

  • 3 pallets van 120×80 cm (kijk eens op online marktplaatsen, of, als je mazzel hebt, staan ze gewoon langs de kant van de weg).
  • 1x een set palletkussens. Je kunt bij KARWEI kiezen uit meerdere varianten, bijvoorbeeld die van €129,95 of palletkussens met gecaptionneerde knopen voor €99,95.

Elisah: “Stapel 2 pallets op elkaar en plaats pallet nummer 3 verticaal achter de voorste 2 pallets. That’s it. Kind kan de was doen. Als je deze loveseat tegen een muur plaatst, hoef je verder niets te doen, maar als je ‘m losstaand in de tuin wilt plaatsen, kun je het beste de achterste pallet aan de voorste 2 pallets schroeven zodat je niet achteruit kiepert. En hou je wel van een kleurtje in de tuin? Geef je pallets dan een likje verf. Je kunt natuurlijk ook een hele loungeset maken van pallets.”

Hoe meer zielen op die palletkussens hoe beter, toch?

DIY loveseat

2. American party

Een ‘American Party’ is een feestje waarbij alle gasten iets te eten of drinken meenemen. De een zorgt voor een salade, een ander voor een lekker nagerecht en weer een ander bijvoorbeeld voor het drinken. Omdat iedereen iets meeneemt, zijn de kosten voor jou als gastvrouw of -heer minder hoog dan bij een gewoon feestje. Je hoeft bovendien niet de hele dag in de keuken te staan, dat scheelt veel stress!

3. Goede muziek

Diploma-uitreikingen, bruiloften, verjaardagen… goede muziek is dan onmisbaar. In plaats van het inhuren van een dj, kan het ook erg leuk zijn om van tevoren aan de genodigden te vragen wat hun 3 favoriete nummers zijn. Of laat een aantal mensen een playlist samenstellen en meenemen. Zo vul je de avond met leuke muziek en weet je zeker dat iedereen het naar zijn zin heeft. P.S. Vergeet je de buren niet even te waarschuwen?

4. Lichtje in de duisternis

Wat is er nu lekkerder dan een zwoele zomeravond in de tuin door te brengen? Maar wanneer het donker wordt, wil je natuurlijk sfeervolle tuinverlichting hebben. Je kunt daarom net als voor je huis, ook voor je tuin een lichtplan opstellen. Een lichtplan bestaat uit basisverlichting, functionele verlichting en accentverlichting. Volgende week deelt Elisah bovendien een gave DIY voor sfeervolle verlichting die zij samen met KARWEI ontwikkelde, dus stay tuned.

5. Warmtebron

Hoewel de temperaturen in de zomer omhoog kunnen schieten, koelt het ’s avonds vaak af in Nederland. Zorg daarom voor wat warme plaids, zodat jullie wel lekker in de tuin kunnen blijven zitten. Extra warmte nodig? Kies dan niet voor een luxe heater, maar voor een vuurkorf. Nog sfeervoller ook!

Tuin inspiratie & advies van KARWEI
Het seizoen van lekker lang buitenleven is weer van start gegaan, dus is het hoog tijd om je tuin, terras of balkon zomerklaar te maken. Ben je hiervoor op zoek naar inspiratie of advies? KARWEI inspireert je met de nieuwste tuintrends en helpt om het buiten klussen nog makkelijker te maken. De KARWEI klusadviezen en -video’s geven duidelijke instructies, tips en zelfs een boodschappenlijst. Zo is het niet meer moeilijk om je eigen tuin gezellig te maken!

Over Elisah Jacobs
Elisah Jacobs is eigenaar van woonblog InteriorJunkie.com. Naast dagelijkse tips & tricks om je huis echt thuis te maken, fotografeert ze ook inspirerende huizen, schrijft ze over haar favoriete woonadresjes in binnen- en buitenland, maakt ze video’s voor haar YouTube kanaal en vlogt ze over alles wat achter de schermen van Interior Junkie HQ gebeurt. Haar credo: “I like my money right where I can see it: in my interior.”

Elisah Jacobs