Laksa met kip

laksa kip

Al meer dan honderd jaar gooien we de oude vertrouwde bouillonblokjes van MAGGI in soepen en sauzen. Niks meer aan doen, zou je denken. Toch durfde MAGGI het aan om de smaak en de looks op te frissen. Een geslaagde actie vinden wij. Probeer het ook en maak er lekkere laksa met kip mee! Wij hebben het recept. 

Ingrediënten voor 2 personen:
150 gram kipfilet
2 el. citroensap
1 ei
½ rood pepertje
1 teentje knoflook
stukje gember
½ bosje verse koriander
½ tl. korianderzaad
2 el sesamolie
½ paksoi
½ dl. Kokosmelk
1 MAGGI Bouillon Kip tablet
4 dl. water
1 el vissaus
125 gram rijstnoedels
1 lente-uitje
blaadjes munt
1 limoen

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kip in kleine blokjes en laat deze een half uur in het citroensap marineren.
  2. Kook het ei in 12 min. hard.
  3. Hak de rode peper, de knoflook, de gember, de koriander en het korianderzaad helemaal fijn en voeg 1 el sesamolie toe.
  4. Snijd de paksoi in grove stukken en roerbak ze heel kort in een hete wok met 1 el sesamolie.
  5. Doe hier de gemaakte kruidenmix bij.
  6. Voeg de kokosmelk, het MAGGI Bouillon Kip tablet en het water toe en laat alles op laag vuur 10 min. koken.
  7. Voeg de vissaus, de rijstnoedels en de kip toe en laat dit meekoken tot de kip en de noedels gaar zijn.
  8. Schenk de laksa in ruime soepkommen.

Snijd de lente-ui in fijne ringetjes en de munt in dunne reepjes. Schil met een heel scherpe dunschiller de schil van de limoen en hak deze heel fijn. Garneer de laksa met de ui, munt en limoenschil.

Eet smakelijk. Probeer ook eens: Gazpacho

maggi-2d-logo