Hoe het verwijderen van mijn moedervlek fout ging

vsm litteken

Een brandwond of lelijke schaafwond. Littekens zijn voor iedereen een doorn in het oog, zo ook voor blogger Sanne. Zij liet haar moedervlek verwijderen en helaas ging dat niet zo soepel.

Viva samen met VSM

Sanne (26) blogt voor goedverzorgde, trendy vrouwen en moderne moeders. Hier vind je dagelijks entertainment en inspiratie op het gebied van mommy, beauty en lifestyle. Sanne is mama van zoontje James (2,5) en in verwachting van haar tweede telg (oktober 2017). Dit is haar verhaal over het verwijderen van een moedervlek met een litteken als gevolg.

 

Een doorn in het oog

Al jaren had ik een moedervlek ter grootte van een erwt op mijn rug die ik gewoonweg ontsierend vond. Niet alleen was hij op mijn verder egale rug in het oog springend, ook vond ik hem aan de dikke kant. Daarom leek het mij beter om het donkerbruine ding uit voorzorg én omdat ik dat mooier vond weg te laten halen. Dit zou een kleine ingreep zijn die mijn dokter zelf kon doen.

Een klein schaafwondje

Omdat de moedervlek bovenop mijn huid lag, zei mijn dokter dat ze hem enkel hoefde weg te schaven. Het enige wat je daaraan overhoudt is een schaafwondje dat naar verloopt van tijd wegtrekt. Dikke prima zo vond ik. Ik kreeg een verdoving en ze deed haar ding.

litteken vsm

Dit was de plek na het wegschaven

Teleurgesteld

Helaas zag het er na een paar weken toch niet helemaal mooi uit. Er zaten nog allerlei resten van de moedervlek. Een beetje teleurgesteld ging ik terug naar de dokter en liet haar de plek zien. Het leek haar toch beter om de moedervlek – of wat er van over was – uit te lepelen zodat er echt niks meer zat. Zo gezegd zo gedaan. Na de ingreep kreeg ik een paar hechtingen en na een week zou ik terug moeten komen om deze hechtingen te laten verwijderen.

Helaas is de boel al snel gaan ontsteken. Mijn dokter had het geheel zeer slordig gehecht en de stugge draadjes waren helemaal in mijn huid gaan zitten en vastgekoekt. Gevolg: het moest weer losgesneden worden. Je kunt wel raden dat het er allemaal niet mooier op werd. Sterker nog, het was een klein slagveld geworden met een lelijk litteken als gevolg.

litteken vsm nu

De goede verzorging

Een litteken verdwijnt helaas nooit helemaal, daar ben ik me terdege van bewust. Toch kun je met een goede verzorging een heel eind komen. Voor de verzorging van nieuwe en bestaande littekens is er VSM Derma Calendulan littekencrème. Op basis van het natuurlijke ingrediënt Calendula officinalis (goudsbloem). Deze verzacht de huid en maakt haar soepel waardoor het litteken op den duur minder zichtbaar wordt. Wat helpt is om de crème met masserende bewegingen aan te brengen; op deze manier stimuleer je de bloedsomloop en het zelfherstellend vermogen van de huid. Belangrijk is in ieder geval om tijdig na het ontstaan van het litteken te beginnen met smeren zodat je nog een optimaal resultaat kunt behalen. De VSM Derma Calendulan littekencrème kan hierbij een grote hulp zijn.

VSM Crème