Menstruatiepijn: van invloed op je sociale leven?

Voel jij je tijdens je menstruatie minder zeker over jezelf? En wil je in die periode eigenlijk het liefst alleen zijn? Je bent niet de enige. Je menstruatie kan invloed hebben op je sociale leven. Aleve Feminax kan je op dit soort momenten helpen door menstruatiepijn tot 12 uur lang te verlichten**.

Sociaal effect

Misschien ben jij wel het type dat tijdens je menstruatie het liefst met het dekbed over haar hoofd in bed gaat liggen. Of je doet juist de grootste moeite om je menstruatiepijn voor collega’s en vriendinnen te verbergen. In beide gevallen ben je niet de enige: uit onderzoek van hettestpanel.nl* blijkt dat je menstruatie invloed kan hebben op je sociale leven. 56% van de vrouwen wil vooral alleen zijn als ze last heeft van menstruatiepijn en 65% zorgt ervoor dat haar omgeving er niets van merkt. 46% zegt zelfs weleens sociale activiteiten af. Bovendien voelt 55% van de vrouwen zich tijdens haar menstruatie onzekerder.

Lichamelijk ongemak

Menstruatie is lichamelijk geen pretje. Veel vrouwen hebben last van menstruatieklachten die ze op enige wijze kunnen belemmeren in het dagelijks leven. Volgens hettestpanel.nl* is dit bij 66% van de vrouwen het geval.  Zo kampt 83% met buikpijn en krijgt 66% te maken met rugpijn. Ook overmatig bloedverlies is een voorkomend probleem: 39% van de vrouwen heeft hier last van. 65% raakt eerder vermoeid door hevig bloedverlies en 38% twijfelt soms of de hoeveelheid bloedverlies wel normaal is.

Aleve verlicht

Een oplossing? Aleve Feminax, want dat verlicht niet alleen de menstruatiepijn, maar kan ook helpen het bloedverlies te verminderen. 85% van de Aleve Feminax-gebruikers vindt het product effectief.

Meer lezen over menstruatiepijn of checken of Aleve Feminax bij jou past? Lees hier verder.

Screen Shot 2016-05-25 at 11.58.19
*Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 1.000 vrouwen met menstruatieklachten (18-49 jaar), april 2016.
**Lees voor gebruik de bijsluiter. Aleve Feminax naproxen, niet te gebruiken door patiënten die lijden aan ernstige nier- of maagklachten. KOAG nr: 80-0616-0933. 

Beeld: Getty Images