Met deze tips regel je nu al je geldzaken voor later

Later. Het klinkt ver weg maar is toch ook weer dichtbij. Één keer knipperen en je hebt misschien wel een koopwoning, een eigen bedrijf of kinderen die gaan studeren. Als het zover is wil je alles goed geregeld hebben, ook op financieel gebied. Met deze tips regel je nu alvast je geldzaken, zodat je later zo min mogelijk voor verrassingen komt te staan.

VIVA samen met Aegon

1. Houd je pensioen in de gaten

Veel jongeren denken dat het pensioen iets is waar je je nog niet bezig mee hoeft te houden. Echter kan het geen kwaad om er nu al over na te denken. Hoe gaat jouw pensioen eruit zien? Maak je zelf een potje of krijg je een pensioen vanuit je werkgever? En hoeveel pensioen heb je tot nu toe eigenlijk opgebouwd? Dit kun je gelukkig op een heel makkelijke manier checken: ga naar mijnpensioenoverzicht.nl en je ziet in één overzicht hoeveel pensioen je tot nu hebt opgebouwd.

2. Werk toe naar je (financiële) doelen

Een wereldreis of sparen voor een koopwoning? Een eigen bedrijf opzetten of ergens onder contract werken? Extra pensioen opbouwen of niet? Maak een lijstje van je (financiële) doelen en begin alvast met geld apart zetten om ze haalbaar te maken. Het hoeft niet veel te zijn; als je begint met 50 euro per maand kom je al een heel eind!

3. Begin met beleggen

Om ervoor te zorgen dat je een appeltje voor de dorst hebt, kan je nooit vroeg genoeg beginnen met vermogen creëren. Dit kun je doen door je spaarrekening maandelijks te spekken, maar óók door te beleggen. Beleggen kan een goede manier zijn om vermogen op te bouwen. En als je het beleggen aan experts overlaat, hoef je er niet heel veel moeite voor te doen.

Beheerd Beleggen van Aegon

Heb je wel eens gedacht aan beleggen maar is zélf beleggen een stap te ver voor je? Dan is Beheerd Beleggen van Aegon misschien iets voor jou. Je geeft het beleggen uit handen aan de experts, die jouw geld slim beleggen tegen lage kosten. Zo heb je niet het gedoe, maar wel het resultaat op lange termijn.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je het geld voor een langere tijd moet kunnen missen. Beleggen is namelijk echt iets voor de lange termijn en levert niet direct geld op.

Goed om te weten: beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan schommelen en je kan (een deel van) je inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat je een langere tijd niet nodig hebt. Alle informatie hierboven is informatief en is niet bedoeld als individueel advies.