Migraine vs. hoofdpijn

Iedereen heeft weleens last van hoofdpijn, maar migraine is meer dan een gewone hoofdpijn. Ken jij het verschil?

Voel de verschillen

Uit onderzoek naar de verschillen tussen hoofdpijn en migraine van onderzoeksbureau GfK1 blijkt dat meer dan driekwart van de respondenten met migraine (77 procent) zware pijn ervaart, terwijl 15 procent van mensen met hoofdpijn deze mate van pijn ondervindt. Daarnaast kunnen mensen met migraine ook last hebben van klachten als overgevoeligheid voor licht en geluid.

Invloed op je leven

De meerderheid van de mensen die lijden aan migraine(68 procent) voelt zich, zodra ze pijn hebben, genoodzaakt naar huis te gaan en zich af te zonderen. De meerderheid van de mensen met hoofdpijn past de bezigheden aan (56 procent) of gaat door waar hij of zij mee bezig is (36 procent). Verder geeft meer dan de helft van de mensen die last hebben van migraine aan dat migraine een negatieve impact op het gezinsleven heeft. Hetzelfde aantal vindt dat de carrière eronder lijdt.

Neem me serieus!

De meest opvallende conclusie uit het onderzoek is dat mensen met migraine zich niet altijd serieus genomen voelen door de buitenwereld. Dit geldt voor bijna driekwart (71 procent) van de respondenten. Daarbij voelt bijna een vijfde zich door hun migraine benadeeld in sociale kringen. Ook ontbreekt soms een goede informatievoorziening richting hen: 20 procent verwacht meer informatie van zijn/haar dokter.

Herkenbaar?

Probeer Excedrin. Dit is een vrij verkrijgbaar geneesmiddel dat niet alleen de hoofdpijn, maar ook de bijbehorende symptomen verlicht zoals gevoeligheid voor licht en geluid en misselijkheid. Het begint te werken na dertig minuten.*

*SPK (samenvatting van productkenmerken/bijsluiter Excedrin®, acetylsalicylzuur, paracetamol, cafeïne). Excedrin is een geneesmiddel. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar, in geval van overgevoeligheid aan acetylsalicylzuur of andere niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen, bij maagpatiënten, tijdens de zwangerschap of bij inname van meer dan 15 mg methotrexaat per week. Lees voor gebruik de bijsluiter. GSK Consumer Healthcare, CHNL/CHXCDRN/0039/16, KOAG 309-1016-1581