Portemonnee vergeten? No problem, betaal met je smartphone!

Je dacht even snel langs de supermarkt te gaan voor een lekker ontbijtje, maar bij de kassa lijkt je plan te gaan mislukken: je hebt je portemonnee niet bij je. Hmpf, wat nu? Niks aan het handje, want je kan makkelijk en snel met je smartphone betalen!

Met Vodafone Wallet maak je namelijk van je smartphone je portemonnee. Net als bij contactloos betalen, beweeg je je mobiel gewoon even langs het pinapparaat en klaar ben je. Naast dat het je redder in nood is wanneer je je portemonnee vergeet, is het ook handig en supersnel op het station, restaurant of tijdens het shoppen. Olympisch atleet Churandy Martina probeerde de Vodafone Wallet al uit en laat in onderstaande video zien hoe makkelijk deze in gebruik is.

Safety first

We horen je denken: is dat wel veilig? Jazeker! Bedragen onder € 25 kan je afrekenen zonder pincode, maar je ontvangt voor al je betalingen een notificatie en hebt direct zicht op je transacties. Controlfreak? Kies voor handmatig autoriseren en bevestig elke betaling op je scherm of vraag een code aan.

Kan het nog handiger

Je portemonnee niet bij je, valt vervolgens je telefoon uit… No worries, je kunt ook afrekenen met een lege accu, uitgeschakeld scherm en zonder internetverbinding. Een portemonnee wordt écht overbodig: je kunt namelijk ook je klantenkaarten koppelen aan je Vodafone Wallet. Jij staat dus nooit meer zonder Scoupy of Appie-bonuskaart (loop je wéér al die aanbiedingen mis) bij de caissière. Je kunt je PayPal-account en je Mastercard of Visa koppelen en als je nog heel even geduld hebt, kan je ook je OV-chipkaart koppelen en met je smartphone in- en uitchecken in de bus, tram, metro en trein. Je kan je status en saldo checken en krijgt een notificatie, zodat je niet meer kan vergeten om uit te checken (halleluja!). Het kan wel zo zijn dat voor het koppelen van Visa en je OV-chipkaart door die bedrijven een bedrag in rekening wordt gebracht.

Hebben, hebben, hebben

Om gebruik te maken van Vodafone Wallet heb je een Android 4.0+ smartphone nodig. Download de gratis app, die checkt vervolgens of je simkaart hiervoor geschikt is. Mocht dat niet het geval zijn, hop je even langs bij de Vodafone-winkel en ontvang je gratis een NFC-simkaart.

Hebben? Klik hieronder en download gratis de Vodafone Wallet app!

»Download Vodafone Wallet «