Sanny Verhoeven: ‘Mijn intuïtie zei elke dag: je móét dit doen’

Sinds Sanny haar gevoel volgt, is haar leven InSync.

Sanny Verhoeven-Ruis: • 31 jaar • Amsterdam • Getrouwd met Jorg • Oprichter sannyzoektgeluk.nl en het gelijknamige YouTube-kanaal

Is persoonlijke groei altijd een hot topic voor je geweest?

“Dat begon tijdens de acteeropleiding die ik heb gevolgd. We hadden vaak evaluatiemomenten, wat mij aan het denken zette: wie ben ik, waarom wil ik bepaalde dingen? Toen ik eenmaal als actrice en presentator werkte, merkte ik dat ik vooral happy was op het moment dat ik werk had. Had ik geen werk, dan zat ik vaak te piekeren: wat is er niet goed aan mij, waarom krijg ik geen klussen, wat moet ik nog leren? Ik wist niet waar dat vandaan kwam, maar wel dat het niet fijn was. Vanaf dat moment ben ik me in persoonlijke groei en bewustzijn gaan verdiepen door erover te lezen, mensen te spreken en seminars te bezoeken.”

Wat was de grootste eyeopener?

“De ontdekking dat ik het goede gevoel steeds buiten mezelf had gezocht, terwijl je dat zélf in de hand hebt. Door je af te vragen waar jij plezier aan beleeft, wat belangrijke waarden in jouw leven zijn en je regelmatig af te vragen: hoe gaat het met me? Als je zo’n check doet, laat je je gevoel toe in plaats van het te onderdrukken. Daarmee voorkom je dat je op een dag ineens denkt: ik ben niet meer tevreden met mijn baan/relatie/leven. Al deze inzichten hielpen mij heel erg om in balans te komen, maar ondertussen zaten mijn vrienden nog steeds in de ratrace. Zo kwam ik op het idee om mijn zoektocht naar geluk te delen met anderen.”

Toen ik de beslissing had genomen, was het alsof ik letterlijk ergens doorheen was gebroken

Moest je over een drempel stappen om je YouTube-kanaal te starten?

“Mijn intuïtie zei elke dag: je móét dit doen. Soms werd ik er ’s nachts zelfs wakker van, zo sterk was de drive. Maar zoals zo vaak als je iets nieuws wilt gaan doen, had ik ook veel angsten: wie zit er op mijn zoektocht te wachten, ik kan dit helemaal niet. Twee jaar lang heb ik me laten tegenhouden door redenen waarom ik het niet moest doen. Het keerpunt was dat mijn man zei: ‘Wat heb je nou eigenlijk nodig om een eerste aflevering te maken?’ Geen reeks van tien, gewoon één video. Dat maakte het zo overzichtelijk dat ik binnen een uur een actieplan op papier had. Toen ik de beslissing had genomen, was het alsof ik letterlijk ergens doorheen was gebroken. Ik voelde dat ik echt voor mezelf had gekozen en voor wat ik het liefst wil: mensen met mijn video’s en blog inspireren om het beste uit zichzelf te halen.”

Is jouw eigen zoektocht naar persoonlijke groei daarmee ten einde?

“Nee, absoluut niet. Ik voel me heel vaak mijn beste zelf, omdat ik weet dat ik de kracht in mezelf heb om er het optimale van te maken. Maar door de chaos van het leven raak je dat gevoel soms even kwijt. Je moet je daarom continu blijven afvragen wat je op dit moment nodig hebt en waar je gelukkig van wordt. Net als iedereen heb ik natuurlijk ook weleens een rotdag. Dat is oké, want je kunt niet alleen maar in een high zitten. Ik heb geleerd om er relaxter mee om te gaan, iets op te steken van elke ervaring. Dat kan ik gebruiken om te begrijpen welke kant ik wel of juist niet op wil.”

Dat is voor mij het ultieme InSync-gevoel: helemaal in lijn zijn met je gevoel en je leven

Wat heeft InSync leven jou concreet opgeleverd?

“Dat ik geld verdien met mijn grootste passie. En dat ik gelukkiger ben dan ooit, dat sowieso. InSync leven betekent voor mij dat je zodanig in contact staat met je gevoel dat je weet wanneer je van je koers af bent en jezelf terug kunt brengen naar die koers. Ik merk dat dingen daardoor vanzelf gaan. Dat is voor mij het ultieme InSync-gevoel: helemaal in lijn zijn met je gevoel en je leven, zodat je op jezelf kunt vertrouwen. Dat is wat ik iedereen gun.”

Wat is dat eigenlijk, ‘InSync leven’?

Het klinkt op het eerste gezicht zweverig, maar InSync leven is juist hartstikke praktisch. De essentie is dat je één bent met jezelf, wat begint met beter luisteren naar je innerlijke criticus. Je weet wel, dat stemmetje in je achterhoofd. Maar liefst zes van de tien vrouwen wordt beïnvloed door die innerlijke stem. Vaak positief, maar soms draaft die stem door en brengt ie je aan het twijfelen. De gouden tip is om je innerlijke criticus niet als een vijand te zien, maar juist als je grootste kracht. Lukt dat, dan kan die stem je uitdagen om het beste uit jezelf te halen en het leven te omarmen. Dat maakt je zelfverzekerder, creatiever en vastberaden om te gaan voor wat jou het gelukkigst maakt. InSync leven geeft je het gevoel dat je de wereld aan kunt en heeft een positief effect op alle aspecten van je leven: van werk en vriendschappen tot je relatie. Meer tips om InSync te leven? Check activia.nl, want bij Activia hebben ze er hun missie van gemaakt om vrouwen te inspireren en te stimuleren in de zoektocht naar hun beste ik.

activia_block_logo_latincmykkopie