Lise: ‘Ik had nooit verwacht om zo iemand te ontmoeten’

autopech

Met panne langs de weg: niemand zit erop te wachten en je voorkomt het liever. Maar soms levert het wel grappige situaties op, en in uitzonderlijke gevallen zelfs een nieuwe liefde. Drie VIVA-lezeressen over hun bijzondere autopech.

Yolanda: “Toen ik terugreed van een lange nachtdienst als verpleegster in het ziekenhuis was ik doodmoe. Natuurlijk begon juist nu mijn auto vreemde harde geluiden te maken, op een verlaten weg. Dit had ik weer! Tierend en vloekend reed ik naar de vluchtstrook. De meest lelijke woorden passeerden de revue terwijl ik uit mijn auto stapte. Wist ik veel dat er een oude dame achter me aan was gereden om me te helpen. Ze was zichtbaar geschokt van mijn taalgebruik, maar heeft me toch gezelschap gehouden terwijl we wachtten op de wegenwacht. Een preek over dat ‘God er is voor iedereen’ was mijn straf…”

Kelly: “Als gastouder ben ik vaak met een auto vol met kids op pad. Toen we de oudste wilden afzetten bij een voetbaltraining, zag ik in mijn achteruitkijkspiegel dat er zwarte rook uit de uitlaat kwam. Ik parkeerde de auto op een parkeerterrein in de buurt en belde mijn oom die veel verstand heeft van techniek. Terwijl ik het probleem uitlegde, trok kind E. aan mijn mouw. ‘Ik moet plassen. Heel nodig,’ zei hij. ‘Ik ook.’ ‘Ja, ik ook,’ jubelde de rest. Ik keek om me heen: geen wc te bekennen. Dat werd wildplassen. Terwijl ik met het schaamrood op mijn kaken rondkeek of niemand het zag, hadden de kinderen de tijd van hun leven.”

Lise: “Samen met drie vriendinnen reden we naar het strand voor een ontspannen dagje, toen we een enorme knal hoorden. Ik voelde het meteen: de linker voorband was lek. Voorzichtig reed ik naar de kant van de weg. Al snel stopte Jeroen om ons te helpen. Toen hij uit de auto stapte, was ik aangenaam verrast: wat een knappe man. Terwijl hij vrolijk babbelend de band verwisselde, viel ik voor hem. Ik had nooit verwacht om zo iemand te ontmoeten, maar ik wist meteen: deze man mocht niet zomaar weer verder rijden! ‘Kan ik je als bedankje een biertje aanbieden?’ vroeg ik. Dat wilde hij wel. Inmiddels zijn we drie jaar samen.”

Slim de weg op

Deze gebeurtenissen zijn grappig en uniek, maar autopech is natuurlijk helemaal geen pretje. Het komt nooit gelegen en je staat gelijk machteloos. Interpolis introduceert daarom de SlimOpWeg Hulp: een soort slimme ‘bijrijder’ die ervoor zorgt dat je er nooit alleen voor staat. Deze ‘bijrijder’ bestaat uit een dongel voor in de auto en een app op je telefoon. Hij helpt jou de kans op pech te verkleinen en biedt direct hulp als je onverhoopt toch met pech langs de kant van de weg komt te staan. Met één druk op de knop schakel je via de app direct de pechhulpdienst in. Fijn, kun je voortaan met een gerust gevoel de weg op.

Wil je weten wat de SlimOpWeg Hulp allemaal kan? Check Interpolis.nl of bekijk deze video: