Vakantie toen vs. vakantie nu met je kind: zoek de verschillen

Flink doorhalen met een cocktail aan de bar, uitslapen en vooral zo min mogelijk grut rond je strandbed. Vroeger was alles anders. Maar hé, nu je kind de baas is heeft een gezinsvakantie ook zo z’n charmes.

VIVA MAMA samen met TUI

Drie uur vliegen heeft de voorkeur
Waar je vroeger je hand niet omdraaide voor een vlucht van vijftien uur, denk je daar nu wel twee keer over na. Want toegegeven: je bent al blij als je kind een kwartier stil zit. Die rondreis door Australië? Liever nog een paar jaar wachten. De Spaanse costa’s zijn voorlopig minstens zo leuk en vooral: lekker dichtbij.

Een halve apotheek
Denk jij met weemoed terug aan de tijd dat je met slechts één koffer over het vliegveld liep? Jurkjes, vijf bikini’s, extra paar slippers en klaar was je – het paste toch wel. Nu ren je als een soort hysterische pakezel met drie koffers vol luiers, kinderspul en een halve apotheek rond, voor als je kind iets mocht gaan mankeren.

Wekker?
Vroeger moest je de wekker zetten om nog het laatste halfuur van het ontbijt mee te kunnen pakken. Nu word je om half zes al gewekt door zachte kinderhandjes in je gezicht. Ook fijn, maar niet als je nog twee uur moet wachten tot je aan kunt schuiven in het restaurant beneden. Zei je daar iPad? Netflix?

Ergernis nummer één
Lig je ontspannen aan het zwembad, dan is rondrennend kroost ergernis nummer één. Althans, vroeger dan. Nu wil je het liefst zo veel mogelijk vertier en vriendjes voor je kind – kun je toch nog met een schuin oog aan dat boek beginnen.

Lekker makkelijk
Toen je nog geen kinderen had, ging je voor het beste restaurant in de stad – ook al lag het kilometers verderop. Nu ben je al blij dat het all-inclusive resort een uitgebreid buffet heeft. Lekker makkelijk, je hoeft je niet uren uit te dossen, bent er zo en er zit altijd wel iets voor je kind bij.

Avontuur
Jezelf laten droppen in de woestijn of op safari langs diepe afgronden: het kon niet gek genoeg. Nu bouw je een zandkasteel, speel je dolfijntje in het zwembad en leer je je kind dat je het tuutje van het zwembandje niet kunt opeten. Ook spannend.

De ideale gezinsvakantie
TUI weet wat kinderen willen en zorgt ervoor dat je gezinsvakantie net zo onvergetelijk wordt als voorheen. Of je nu op zoek bent naar een all-inclusive resort, leuke camping of kindvriendelijke appartement: het aanbod is zo groot dat er voor iedereen iets te vinden is. Kijk hier voor meer informatie en tips.